Stoltenberg: Umarım, S-400 konusunda ilerleme sağlanabilir

Stoltenberg: Umarım, S-400 konusunda ilerleme sağlanabilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın yapacağı görüşmede, S-400 hava savunma sistemleriyle ilgili ilerleme beklediğini söyledi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın G-20 çerçevesinde bir araya geleceğini hatırlatarak, “Umarım, bu görüşmede hepimiz için zor bir konu olan S-400 tedariki hakkında bir ilerleme sağlanabilir” dedi.

‘AFGANİSTAN’DA KALMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Brüksel’de iki gün süren NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenleyen NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, müttefiklerin bugün Afganistan’daki gelişmeleri ele aldığını aktardı.

NATO’nun Afganistan’daki Kararlı Destek Misyonu’nun ülkedeki güvenlik güçlerini destekleyerek barış imkanı sağladığını değerlendiren Stoltenberg, “NATO’nun Afganistan’a ilişkin kararlılığı sürüyor” diye konuştu.

Stoltenberg, NATO’nun 2024’e kadar Afgan güvenlik güçlerine mali destek vermeye devam edeceğini belirterek, “Afganistan’ın uluslararası teröristler için tekrar güvenli liman olmasını engellemek için gerekli olduğu müddetçe ülkede kalmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

UZAY POLİTİKASI ONAYLANDI

NATO’nun kendini uyarlama sürecinde bugün önemli bir adım atıldığını söyleyen Stoltenberg, “Kapsamlı bir uzay politikasına onay verdik. Uzay, ittifakımızın savunma ve caydırıcılığı için büyük önem taşıyor” dedi.

‘S-400’LER HEPİMİZ İÇİN ZOR BİR SORU’

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Türkiye’nin Rusya’dan satın alacağı S-400 hava savunma sistemlerinin gündeme gelip gelmediğinin sorulması üzerine, bu konunun Savunma Bakanları Toplantısı’nın resmi gündeminde bulunmadığını ancak, ikili görüşmelerde ele alındığını ifade etti.

Stoltenberg, Türkiye ve ABD arasında diyaloğun sürmesini memnuniyetle karşıladığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump’ın G-20 çerçevesinde görüşme yapacağını hatırlatan Stoltenberg, “Umarım, bu görüşmede hepimiz için zor bir konu olan S-400 tedariki hakkında bir ilerleme sağlanabilir” şeklinde konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.