SOHR: Rusya, İdlib'e hava saldırısı düzenledi

SOHR: Rusya, İdlib'e hava saldırısı düzenledi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Rusya'ya ait savaş uçaklarının Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib'i hedef aldığını, olayda yaklaşık 30 ölü ve yaralı olduğunu söyledi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Suriye'nin İdlib bölgesine Rus savaş uçakları tarafından saldırı düzenlendiğini, yaklaşık 30 ölü ve yaralı olduğunu iddia etti.

ABD'nin Associated Press (AP) haber ajansı, Suriye'deki aktivistlere ve yerel ilk yardım çalışanlarına dayandırdığı haberinde, kuzeybatı Suriye'deki kalabalık bir sebze halinin bugün erken saatlerde bir hava saldırısının hedefi olduğunu aktarırken, Anadolu Ajansı İdlib'in Cisir eş Şugur ilçesindeki saldırıyı Rusya'ya ait savaş uçaklarının gerçekleştirdiğini, saldırıda dokuz sivilin hayatını kaybettiğini, 30 sivilin yaralandığını yazdı. 

'SURİYE'DEKİ ÇİFTÇİLERİN BİR ARAYA GELDİĞİ HAL HEDEF ALINDI'

AP'ye konuşan Beyaz Baretler'den Ahmad Yaziji, saldırıda 30'dan fazla kişinin yaralandığını, ölü sayısının ise artabileceğini aktardı. Yaziji, "Ağır yaralanan kişilerin hastaneye vardıktan sonra hayatını kaybettiğini duyuyoruz. Bu, kuzey Suriye'deki çiftçilerin bir araya geldiği ana sebze haline yönelik hedefli bir saldırıydı" iddiasında bulundu.

AA ise 'muhaliflere ait uçak gözlemevinden alınan bilgiye' dayandırdığı haberinde, yerel saatle 10.03'te Lazkiye'deki Hımeymim Hava Üssü'nden havalanan 3 Rus savaş uçağının, sebze haline, il merkezine ve Beynin köyüne hava saldırıları düzenlediğini yazdı.

AP'nin haberine göre, Suriye ve Rusya'dan hava saldırısına ilişkin açıklama yapılmazken, Suriye hükümeti ülkenin kuzeybatısındaki şehre yönelik saldırıların 'silahlı isyancı grupları' hedef aldığını söylüyor. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.