Sibel Çapraz Hakkari İHD Başkanı seçildi

Sibel Çapraz Hakkari İHD Başkanı seçildi

11'nci Olağan Kongreye giden İHD Hakkari Şubesinin yeni yönetimi belirlendi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hakkari Şubesi’nin 11’nci Olağan Kongresi Hakkari’de yapıldı.

Cumartesi İnsanlarına adanan ve KESK Hakkari şubesi binasında yapılan kongre sonucu yeni yönetim belirlendi. 

Kongre seçiminde 84 delagasyon oylama sonucunda çoğunluğun imzasıyla Sibel Çapraz Hakkari İHD Başkanı seçildi.

İHD Hakkâri Şubesi’nin yönetim kurulu üyesi Sibel Çapraz, Musa Bor, Pınar Yılmaz, Keskin Erol, Servet Tunç, Pınar Şen Zengin ve Nükeyf Onursal’dan oluştu.

Yapılan kongreye, Hakkari Milletvekili Onur Düşünmez, YSP Yönetimi, Hakkari Baro Başkanlığı, ÖHD Başkanlığı, KESK ve DİSK Platformu, Hakkari Esnaf Sanatkarlar Odası, HGC Gazeteciler Derneği, Yüksekova Şöforler ve Otomobilciler Esnaf Odası katıldı.

Hakkari İHD Yeni  Başkanı seçilen Sibel Çapraz, "Bir zamanlar başvurucusu olduğum, her çığlığımı dünyaya duyurarak desteğini hiçbir zaman esirgemeyen kıymetli kurumun yoldaşlığını paylaşmaktan, aynı yolda yürümekten ve bu uğurda büyük bedeller ödemiş  hak savunucularının çizgisinde yürümekten ayrıca büyük onur duyuyorum, İHD benim için ikinci okul, daha çok şey öğreneceğim daha çok şeyi katacağı inancındayım. İnsanın hak ve özgürlüklerini esas alıp savunduğumuz gibi bu alanda çalışmalar yürüterek insanlığa katkı sunacağımızın ilaveten yeni yönetim olarak  da bölgemizdeki hak ihlallerine duyarsız kalmayacağımızın, dil, din, ırk farketmeksizin her zaman hak ihlaline uğramış insanların yanında duracağımızın sözünü veriyoruz" diye konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.