Sergey Lavrov: İdlib anlaşması geçici

Sergey Lavrov: İdlib anlaşması geçici

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye'yle imzalanan İdlib anlaşmasının geçici olduğunu belirtti. Lavrov, "Bu hikaye ancak Suriye halkı ülke genelindeki iktidarı yeniden kazandıktan sonra son bulacak" ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’nin Suriye’de, Fırat Nehri’nin doğusunda devlet kurmak çalıştığını savundu. Lavrov, “ABD kesinlikle yasal olmayan yollardan bir sözde devlet kurmaya ve orada kendi himayesindeki kişiler için normal yaşam şartları oluşturmak için her şeyi yapıyor” dedi. Türkiye ve Rusya arasında İdlib’te “silahlardan arındırılmış bölge” kurulması anlaşmasının geçici olduğunu belirten Lavrov, “Bu hikaye ancak Suriye halkı ülke genelindeki iktidarı yeniden kazandıktan ve Suriye’de bulunan herkes, özellikle de davetsiz bulunanlar, bu toprakları terk ettikten sonra son bulacak” diye konuştu.

”ABD SÖZDE DEVLET KURMAYA ÇALIŞIYOR’

Sputnik’in aktardığına göre, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, RT France televizyonu, Paris Match dergisi ve Le Figaro gazetesinin sorularını yanıtladı.

ABD’nin Suriye’deki müttefikleri üzerinden Fırat Nehri’nin doğusundaki toprakları “sözde devlet kurmak amacıyla” kullanmaya çalıştığını belirtti. “İdlib’in Suriye’deki son sorunlu bölge olduğu” düşüncesine katılamadığını dile getiren Lavrov, şunları söyledi:

“Orada Fırat’ın doğusunda, kesinlikle kabul edilemeyecek şeylerin olup bittiği muazzam büyüklükte topraklar var. ABD bu toprakları Suriyeli müttefikleri, başta Kürtler üzerinden orada bir sözde devlet kurmak amacıyla kullanmaya çalışıyor. Bu topraklarda, ABD kesinlikle yasal olmayan yollardan bir sözde devlet kurmaya ve orada kendi himayesindeki kişiler için normal yaşam şartları oluşturmak için her şeyi yapıyor.”

‘SURİYE’DE DAVETSİZ OLANLAR GİDİNCE SON BULACAK’

Sergey Lavrov, Türkiye ve Rusya arasındaki İdlib mutabakatının geçici olduğunu söyledi. Lavrov, “Anlaşma gerçekten de geçici. Bu hikaye ancak Suriye halkı ülke genelindeki iktidarı yeniden kazandıktan ve Suriye’de bulunan herkes, özellikle de davetsiz bulunanlar, bu toprakları terk ettikten sonra son bulacak. Bunu herkes anlayabiliyor” diye konuştu.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.