Şemdinli'de patlamada zarar gören iş yeri tekrar açıldı

Şemdinli'de patlamada zarar gören iş yeri tekrar açıldı

Şemdinli'de bomba yüklü araç infilak etmesi sonucu çok sayıda iş yerinde yangın çıkmıştı. İş yerleri yanan esnaflar, dükkanlarını onararak yeniden hizmete açıyor.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ - Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 21 Ekim tarihinde akşam saatlerinde İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Hükümet Konağı binasının bulunduğu yere yakın bir alana bırakılan bomba yüklü araç infilak ettirilmişti.

Patlamanın şiddetiyle Şemdinli Devlet Hastanesi binası ile birçok iş yeri ve binada büyük çapta hasar oluşmuştu.

Serment Caddesi’nde iş yeri zarar gören Halil Bay isimli esnaf,  iş yerini onarak yeniden hizmete açtı.

Esnaf Halil Bay, patlamada “Çin Pazarı” isimli iş yerim tamamen yanarak kül olduğunu ifade ederek, "200 bin TL'ye yakın zararım oldu. İlçe genelinde çok sayıda vatandaşımıza hizmet vermeye çalışıyordum. Patlamayla birlik

te kül olan iş yerimi yeniden onararak hizmete açmaya çalıştım. Sağolsun bazı esnaflarımız da bir miktar yardımda bulundu. Fakat bu da iş yerimi yeniden açmama yetmedi. Daha önce çalıştığım toptancı arkadaşlar da yardımcı oldular. Bu sayede iş yerimi tekrar açabildim" dedi.

Bay, iş yerlerinde 3 kişinin istihdam edileceğini belirterek, "Kozmetik, oyuncak, boncuk, iç giyim,takı ve bir çok ürünle Şemdinli halkına kaliteli iyi bir hizmet vermeye çalışacağız" şeklinde konuştu.

1-20151216221041.jpg

2-779.jpg

3-516.jpg

4-268.jpg

5-160.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.