Şemdinli'de mahalleli 59 yıl sonra yola kavuştu

Şemdinli'de mahalleli 59 yıl sonra yola kavuştu

Şemdinli Belediyesi tarafından Beşevler Mahallesi'nde 59 yıl aradan sonra başlatılan çalışmayla mahalleli yola kavuşuyor.

YÜKSEKOVA HABER

ŞEMDİNLİ- Şemdinli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Beşevler Mahallesinde 59 yıl önce imar yolu olan fakat bugüne kadar herhangi bir çalışma başlatılmayanyolun açılması için çalışma başlattı. 59 yıldır yolları olmayan mahalleli, evlerine gidebilmek için patika yolu kullanıyordu.

Çalışmaları yerinde denetleyen Şemdinli belediyesi Eş Başkanı Seferi Yılmaz’ın yaptığı açıklamada, "59 yıl önce imar planına alınan bu yol, günümüze kadar açılmamıştı. Mahalleli ve bu mevkide bulunan bağ sahipleriyle yapmış olduğumuz toplantıların neticesinde yurttaşlarımızı ikna ederek ve zararı en aza indirerek bu çalışmayı bugün başlattık. Bundan dolayı gerek mahalle gerekse arazi sahiplerinin bizi göstermiş oldukları ilgiden ve alakan dolayı teşekkür ediyorum. Burada mahalle meclislerimizin de katkıları önemlidir. İlçemiz için gereken çalışmaları en kapsamlı şekilde yapmaya devam edeceğiz" dedi.

i-1-990.jpg

Mahalle sakini A. Selam Sevin ise Belediye ekiplerine teşekkür ederek, "Biz çok sevinçliyiz. Bu yolu 59 yıldır kimse açmadı" dedi.

Cehbi Akın isimli mahalle sakini de, “Burada bulunan birçok komşumuz evlerine getirdikleri erzağı uzun mesafede sırtlarında taşıyorlardı. Açılan bu yolun hepimize faydası var ve bundan dolayı belediyemize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.