Şemdinli’de 18 öğretmenin görevden alınması: 'Tam bir fiyasko'

Şemdinli’de 18 öğretmenin görevden alınması: 'Tam bir fiyasko'

“Bize herhangi bir gerekçe sunmadılar. Sicilde ne olduğunu da bilmiyoruz. 12 yıldır devletin okullarında öğretmenlik yapıyordum. 3 ay öncesine kadar da öğretmendim. Şimdi ne oldu da beni işten çıkardınız?”

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 18 öğretmenin "adli sicillerinden" dolayı görevden alındığı bildirilmiş, ilçede görevli 18 ücretli öğretmenin sigortalarının yapıldığı ve görev yapacakları okulların da önceden belirlendiği öğrenilmişti.

Görevden alınan öğretmenlerden Beşir Olmaz, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün öğretmenleri sözleşmeli olarak görevlendirdiğini ve sigortaları da yatırdığını belirtmişti. 

Rûdaw’ın yayınına Şemdinli’den katılan Olmaz, görevden alınmalara ilişkin konuştu.

Olmaz şunları kaydetti:

“Biz 10 öğretmen Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittik. Şemdinli İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihat İnan ‘güvenlik soruşturması’ kapsamında görevden alındığımızı söyledi. 

‘Bize dediler ki sigortalarını kesin ve işten atın’ denildi. Biz de sebebini sorduk. Ben kendim 12 yıldır öğretmenlik yapıyorum. 2014-2015’te de Kürtçe dersi verdim. 4 yıldır da Sınıf Öğretmeni olarak görev alıyordum. Bu sene Kürtçe dersi vermek istiyorum dedim. Tekeli (Gare) Köyü İlkokulu’nu verdiler. 2 gün Kürtçe dersi verdim. 20 Eylül’de SGK bana mesaj attı, işten atıldığımı öğrendim. 

 

“3 ay öncesine kadar da öğretmendim. Şimdi ne oldu da beni işten çıkardınız”

Bize herhangi bir gerekçe sunmadılar. Sicilde ne olduğunu da bilmiyoruz. 12 yıldır devletin okullarında öğretmenlik yapıyordum. 3 ay öncesine kadar da öğretmendim. Şimdi ne oldu da beni işten çıkardınız?  Bizim diğer 17 arkadaş da aynı şekilde. Bazıları yeni bitirdi üniversiteyi. Bazıları 4-5 yıldır çalışıyor. Benim sicilim 3 ay öncesine kadar temizdi de ne oldu şimdi bir şey çıktı. Çok acayip bir şey. Tam bir fiyasko. Ben kendim 4 yıldır Sınıf Öğretmeni’ydim, hiç sorun çıkmadı. Bu sene Kürtçe öğretmeni olmak istedim, sorun çıktı. Şaşırdım. Görevden alınan arkadaşlar arasında Müzik, Resim, Matematik öğretmenleri de var. Bir tek ben Kürtçe öğretmeniyim. 

 

“Hakkari, Yüksekova ve Derecik’te de görevden alınanlar olmuş”

Hükümet yetkilileri Şemdinli’deydi. Bazı arkadaşlarımız gidip onlarla konuştu. Onlar da listeyi valiye göndereceklerini söylemiş. Kaymakam bizi kesinlikle muhatap almadı. Savcı da gidip dilekçe verin dedi. İdare Mahkemesi’ne başvurun dedi. Şemdinli’de 18 kişiyiz, ama öğrendiğimiz kadarıyla Derecik, Hakkari Merkez ve Yüksekova’da bazı öğretmenler görevden alınmış.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum