Şemdinli Cevizpınar Mezrasında okul açılışı

Şemdinli Cevizpınar Mezrasında okul açılışı

Şemdinli’ye bağlı, İran sınırının sıfır noktasında bulunan Günyazı Köyü’nün Ceviz Pınar Mezrası’nda tek derslikli okulun açılışı törenle yapıldı.

İran sınırının sıfır noktasında bulunan Ceviz Pınar Mezrası’nda kaymakamlığın malzeme desteği ile köylüler tarafından inşa edilen tek derslikli okulun açılışı, bugün İlçe Kaymakamı Hakan Şen ve İlçe Jandarma Bölük Komutanı Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen tarafından yapıldı. 

Kaymakamlık'tan sağlanan malzemlerle bütün işciliği köylüler tarafından yapılan ve bir yıl içinde bitirilen tek derslikli okulun şimdilik 8 öğrencisi olsa da zamanla daha çok öğrenciye eğitim verecek.

İlçe Kaymakamı Hakan Şen, 'bu okulda kaymakam, öğretmen ve avukatların çıkmasını umut ederim' diyerek açılışını yaptığı okulun sevincini yaşayan öğrenciler misafirlerine şeker ve kolonya ikram ederken, yeni okulla eğitim hayatlarının düzene gireceğini bundan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Açılışın ardından yeni okul şerefine köylüler tarafından Kaymakam Şen ve Binbaşı Dikmen’in de katıldığı bir ziyafet düzenlendi.

35409

35410

35411

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.