Selçuk Mızraklı tebligatı imzalamadı

Selçuk Mızraklı tebligatı imzalamadı

Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, kendisine tebliğ edilen belgeyi imzalamadı.

Kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde polisin sabah saat 06.00’da kapıları kırarak içeri girdiği belirtildi. Görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Selçuk Mızraklı, kendisine görevden uzaklaştırıldığına dair herhangi bir tebligatın ulaşmadığını belirterek, “Sabah saat 6 itibariyle kapılar kırılarak belediyeye girildi. Birazdan belediyeye geçeceğim. Hukuk dışı durum yaşıyoruz. Toplumun demokrasi ve hukuk değerleri doğrultusunda yeni bir evreye girdiğini görüyoruz. Ne anayasa ne seçimleri icra eden bir tutum var” dedi.

Mızraklı daha sonra tebligatı almak üzere belediyeye girdi. Mızraklı dışında hiç bir belediye yöneticisi ve çalışanı binaya alınmadı. Tebligatın vali yardımcısı tarafından iletildiği ancak Mızraklı’nın tebligatı imzalamadığı öğrenildi.

MIZRAKLI: TEBLİGATI İMZALAMAK ONURSUZLUK OLURDU

Binadan ayrılan Mızraklı belediye önünde yaptığı açıklamada, Türkiye tarihi açısından demokrasinin, hukukun, adaletin ve seçmen iradesinin yerle yeksan edildiği bir irade gaspına tanık olduklarını söyledi. Kendisine tebliğ edilen belgeyi imzalamadığını belirten Mızraklı “İmzam yerine ‘Bu iradeyi bana veren halk adına bu belgeyi imzalamayı onursuzluk olarak görüyorum ve imzalamıyorum’ yazarak imzalamadım. Çünkü bu iradeyi bana halk verdi ve ben halkın iradesine yapılmış bu darbeyi kabul edemem. Benim inandığım anayasa, hukuk değerleri ve halk iradesine rağmen bir işlem yapılmış durumda” dedi.

‘DARBE KARŞISINDA SES ÇIKARMAYA ÇAĞIRIYORUM’

Türkiye kamuoyuna çağrıda bulunan Mızraklı, “Türkiye’de yaşayan kimse kendini hukuk şemsiyesi altında hissedemez. HDP’li belediyelere karşı geliştirilen bu tutumu, Türkiye’deki demokrasi değerleri açısından, demokratik muhalefeti karşısına alan bir tutum olarak görmek gerekiyor. Gasp edilen halk iradesidir. Demokratik muhalefeti, demokrasiye inanan çevreleri bu darbe karşısında ses çıkarmaya ve karşı durmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Açıklamanın ardından Mızraklı ve dışarda bekleyen yöneticiler HDP il binasına geçti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum