Şekercinin umudu arefe günü!

Şekercinin umudu arefe günü!

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala rengarenk bayram şekerleri, tezgâhlardaki yerini aldı. Satın alma gücünün düşmesinden dolayı ürünlerinin ellerinde kalmasından endişe eden esnaflar, umutlarını Arefe gününe bağladı.

ADANA - Bayramların vazgeçilmez ikramları arasında yer alan bayram şekerleri, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala tezgahları doldurmaya başladı. Tezgahlarda 6 TL'den 30 TL'ye şeker bulmak mümkün. Tezgahlarını dolduran esnaf ise bayrama kısa bir süre kalmasına rağmen satışlardan memnun değil. Bayramların eski tadından yoksun olduğunu dile getiren esnaf, satışların iyi gitmemesinden yana dertli. Yurttaşların bayram şekeri yerine daha çok giyime yöneldiğini söyleyen esnaflar, durumlarının hiç iç açıcı olmadığını belirtti. 

'Bu gidişle şekerler elimizde kalacak'

Artık bayramların bir öneminin kalmadığını ifade eden Hasan Demir adlı esnaf, bayramların yerini Yılbaşı ve Sevgililer günü gibi günlerin aldığını ifade etti. Geçen yıla oranla bu yıl da şeker satışlarında azalma olduğunu söyleyen Demir, "Her bütçeye uygun şekerler mevcut. Şeker kalitesine göre, şeker fiyatları değişiyor. Ancak satışlar çok düşük. Kimse fazla şeker almıyor. Bu gidişle şekerler elimizde kalacak" dedi.

'Umudumuz arife günü satışımızın olmasıdır'

Şeker satışında geçen yıla göre bu yıl bir azalma olduğunu söyleyen Sinan Kaya isimli esnaf ise her yıl şekere olan talebin giderek azaldığını savundu. Şeker fiyatlarının 6 TL ila 30 arasında değiştiğini ve yoksul yurttaşlarında daha çok 6 TL'lik şekere yöneldiğini ifade eden Kaya, tezgâhlarda bulunan rengarenk şekerlerin tezgâhta kaldığını belirtti. Bayrama bir gün kala satışlarda artış olmasını beklediklerini kaydeden Kaya, "Umudumuz arife gününde. Bu da bilinen bir durum, halk arife günü alış verişe çıkar. İnşallah o gün satışımız iyi olur da, şekerlerimiz tezgâhta kalmaz" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum