Şeker hastası baba, yardım eli bekliyor!

Şeker hastası baba, yardım eli bekliyor!

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Yusuf Aykat, şeker hastalığından dolayı çalışamadığını belirterek, bir an önce tedavi olması gerektiğini söyledi.

İlçeye bağlı Yeni Mahallede ikamet eden Aykat Ailesi zor günler yaşıyor.

Ailenin babası olan Yusuf Aykat, uzun bir zamandır şeker hastalığına yakalandığı için ailesine gereken desteği veremiyor.

Şeker hastalığının önce ellerinde daha sonra bacağında çıktığı için herhangi bir işte çalışamadığını ifade eden Aykat, bir an önce tedavi olması gerektiğini ifade ediyor.

‘ÇOCUKLARIM İÇİN YAŞAMAK İSTİYORUM’

Yaşadığı zor günleri Yüksekova Haber Portalı’na anlatan Aykat şöyle konuştu:

“Ben bu çocuklar için yaşamak istiyorum. Şeker benim ayağıma vurmuş. Hem sağlık hem de maddi durumum hiç iyi değil. Eşim de benim gibi sakattır. Doktorlar tedavi için Ankara’ya gelmemi istiyorlar. Ancak durumum iyi olmadığı için gidemiyorum. Hem gözlerim hem de böbreklerim oldukça rahatsız ediyor beni. Hipertansiyon da var bende. Bu şeker hastalığı bende çok kötü sonuçlara yol açtı. Ne yapacağımı bilmiyorum. Doktorlar beni tedavi edeceklerini, iyileşmemem durumunda ise ayağımı kesebileceklerini söylediler. Ben daha önce Yüksekova Kaymakamlığa bağlı Köylere Hizmet Götürme biriminde çalışıyordum. Şu an ise emekliyim. Durumum zayıf olduğu için bir şeyler yapamıyorum. Evim vardı, fakat sobalı olduğu için orada kalamazdık. Biz de kiralık bir eve taşındık. Ağabeylerime teşekkür ederim, onlar da bana yardımcı oluyorlar ama onların da maddi durumu iyi olmadığı için yapacakları sınırlıdır.”

Tedavi olabilmesi için Ankara’ya gitmesi gerektiğini ifade eden Aykat, “Doktorlar bana tedavi sürecinin 6 ay kadar sürebileceğini söylüyorlar. Hatta her hafta Ankara’da bulunmam gerekiyormuş. Bana ayda bir defa gel deseler bile ben nasıl gideyim? Ne ile gideyim? Hangi parayla gideyim? Eşim ve çocuklarımdan başka hiçbir şeyim yoktur” dedi.

Devlet yetkililerine, hayırsever iş adamlarına destek çağrısı yapan Aykat, “Kim bize destek verirse, Allah u Teâlâ ondan razı olsun. Biz her zaman duacıyız. Biz devletin bize bir yardım etmesini istiyoruz. Vatandaşlardan, eş ve dostlardan destek istiyoruz. Kim bize yardım elini uzatıyorsa hepsinden Allah razı olsun” diye konuştu.

Anne Nesibe Aykat ise eşinin hasta olmasından ayağa bile kalkamadığını ve çalışamadığını ifade ederek, yetkililere maddi destek çağrısında bulundu.

AİLENİN HESAP NUMARASI: TR 7200 0100 1902 53337740 5001

aykat.jpg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum