Şehir merkezlerinde otomobile sınırlama

Şehir merkezlerinde otomobile sınırlama

Enerji Bakanlığı, enerji tüketimini sınırlamak için plan hazırladı. Plan otomobillerin şehir merkezlerine girmesini sınırlayacak caydırıcı önlemler de içeriyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı, Yüksek Planlama Kurulu tarafından kabul edildi. 2017-2023 yılları arasını kapsayan plan Resmi Gazete’de yayınlandı. Planın öncelikli hedefi enerji tüketimini azaltmak. Bakanlık söz konusu dönemde enerji tüketimini yüzde 14 azaltmayı planlıyor.

Planda ulaştırma alanında alınacak önlemler de sıralanıyor. Buna göre otomobillerin şehir merkezlerine girişini sınırlayan caydırıcı önlemler alınacak.

Trafik yoğunluğu yaşanan merkezlerinin otopark kapasiteleri uygun şekilde planlanacak. Otoparksız bina yapılmasına müsaade edilmeyecek. Ayrıca belediyeler tarafından tahsil edilen otopark bedellerinin yeni otopark yapımlarında kullanımı sağlanacak.

Park ücretinin şehir trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde pahalı, sakin olduğu yerlerde ise daha ucuz olduğu düzenlemeler yapılacak.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.