SBS sınavında başarılı olan Yüksekovalı öğrencilere ödül

SBS sınavında başarılı olan Yüksekovalı öğrencilere ödül

İl genelinde yapılan "Seviye Belirleme Sınavı"nda başarı gösteren Yüksekovalı öğrencilere ödül verildi.

Yapılan ödül törenine ilçe Kaymakamının katılmaması öğrencileri ve velilerini üzdü. Hakkari Valiliği tarafından kurulan "Sınav Test Uygulama Merkezi" tarfından ilk kez yapılan ve il merkezi ile tüm ilçelerindeki öğrencilerin katıldığı sınavda başarılı olan öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şemsettin Onay Lisesi Konferans salonunda yapılan "Başarıya Ödül" töreninde İlk, Orta ve Lise'de başarılı olan Yüksekovalı öğrencilere çeşlitli ödüller verildi.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Öğrenci Velileri ve derece yapan onlarca öğrenci katıldı.

İl genelinde büyük bir başarı sağlayan Yüksekovalı öğrenciler mutluydular ancak yetkilierin onları yanlız bırakması onları üzdü. Öğrenciler, yarım saat İlçe Kaymakamının katılması için beklediler, kayamakam gelmeyince ödüllerini Milli Eğitim Müdürü, öğretmenleri ve velileri tarafından aldılar.

Büyük başarı sağlayan öğrenciler; "Büyükler bizden başarılı olmamızı istediler başaradık ama hani yanımzda değiller. Bu şekilde mi ilimizi başaraıya taşıyacağız? İlimizin sınavlarda üst sıralara taşımak sadece bizim işimiz değil. Yetkililer yanımızda olmasalar, böyle mutlu günlerimizde bizlerle bu başarıyı kutlamasalar yine her zaman olduğu gibi sondan birinci olmamız devam edecek."diyerek sitem ettiler.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş ise velilerin ilgisizliğinden şikayet ederek, "Bakın velilerin ilgili olması başarıyı getirdi. Ancak hala ilgisiz velilerimiz çoğunlıkta."dedi.  Milli Eğitim Müdürü Anuş, öğrencileri başarıya teşvik etmek amacıyla bundan böyle bu uygulamanın devam edeceğini söyledi.

Anuş, "Eğitimde en üst seviyeyi yakalamak için Valilik ve Milli Eğitim camiası olarak tüm imkanlarımızla çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz. Ayrıca bu uygulamaya katkı sağlayan başta sayın valimize ve sınav test uygulama komisyonuna teşekkür ederim."dedi.

İl genelinde ilköğretim okulları arasında Yüksekova 50. Yıl İlköğretim Okulu en başarılı okul olarak dikkat çekti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.