Savaştan kaçıp Gever'e sığındılar

Savaştan kaçıp Gever'e sığındılar

Suriye’de yaşanan savaştan kaçarak Yüksekova'ya sığınan, aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişilik aile yardım eli bekliyor.

YÜKSEKOVA HABER

Suriye’de devam eden savaştan kaçan Muhammed Reşit (53) ve Vadih Ehmed (50) çifti evli olan çocukları ile beraber geldikleri Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde inşaat halindeki bir binaya sığındı. Geceyi inşaatta geçiren aile Yüksekova Belediyesi tarafından kendilerine tahsis edilen bir minibüsle Van'a gönderildi.

haberingoruntuleri.gif

‘ÇARESİZİZ, NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ’

Irak’ın Kürdistan bölgesine gitmek istediklerini ancak Şemdinli’de sınırda Peşmergelerin kendilerine sınır geçiş izni vermediklerini belirten baba Muhammed Reşit, “Savaşta evimiz bombalandı. Yaşanan savaştan kaçarak Türkiye’ye sığındık. Şanlıurfa’daki bir kampa yönlendirildik ancak orada kalanların tümü Arap olduğu için ve dillerini tam bilmediğimiz için kayıp olan çocuklarım ve kardeşlerimin peşine düştüm. Benden küçük bir kardeşim, bir abim ve evli 2 kızım çocukları ile beraber kayıp. 30 kişilik aile fertlerimin nerede olduklarını bilmiyorum. Ölmüşleri mi yaşıyorlar mı haberim yok. Onları Türkiye’deki kamplarda bulamadık. Buralara kadar gelerek Irak’ın Kürdistan bölgesine geçmek istedik. Onları oradaki kamplarda da aramak istedik ancak Türkiye-Irak sınırını geçemedik. Son olarak geldiğimiz Yüksekova’da inşaat halindeki bu binaya sığındık. Dün gece geldik. Sağ olsun buradaki vatandaşlar bize battaniye ve biraz yiyecek verdiler. Gece çocuklar çok üşüdü ama başka çaremiz yok. Buradaki Kürtlere sığındık. Çaresiziz ne yapacağımızı bilemiyoruz.”dedi.

‘YARDIM ELİ BEKLİYORUZ’

Anne Vadih Ehmed ise, savaştan sadece üzerlerindeki elbiselerle kaçabildiklerini belirterek yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına hâkim olamadı. Kızlarının akıbetini merak ettiğini belirten anne Vadih Ehmed, “Çok zor durumdayız. Yaşadıklarımızı bir Allah bilir. Kalacak yerimiz yok. Yardım eli bekliyoruz.”dedi.

‘YETKİLİLER AİLEYE SAHİP ÇIKMALI’

Suriyeli Kürt aileye sahip çıkanlardan Yüksekovalı Harettin Karael, “Dün gece inşaatta otururlarken fark ettik. Mahalleli toplanıp kendilerine battaniye falan getirdik. Yiyecek temin ettik. Dün geceyi üşüyerek geçirmişler. İnşaatta kalmaları tehlikeli. Biran önce yetkililerin bu aileye sahip çıkması lazım.”dedi.

AİLE BELEDİYE TARAFINDAN VAN'A GÖNDERİLDİ

Halepli çaresiz aile, Yüksekova Belediyesi zabıta ekipleri tarafından kendilerine tahsis edilen bir araçla Van'a gönderildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
31 Yorum