Savaşın en sıcak noktalarından Donetsk'te ne yaşanıyor?

Savaşın en sıcak noktalarından Donetsk'te ne yaşanıyor?

Ukrayna'daki savaşın en şiddetli yaşandığı yerlerden biri, ülkenin doğusundaki ayrılıkçı Donetsk cumhuriyeti. Donetsk'ten sivil ölümleri haberleri gelirken, AGİT gözlemcileri de kenti terk ediyor.

Rusya'nın Ukrayna harekâtının başlamasının ardından en şiddetli çatışmalardan bazıları, Ukrayna'nın doğusunda bulunan ve 2014'ten bu yana savaşa sahne olan Donbass bölgesinde yaşanıyor.

rusya-ukrayna-savas.webp

İki ayrılıkçı cumhuriyet Donetsk ve Lugansk'ın yer aldığı bölgede ayrılıkçılar ve Rus askerleri ile Ukrayna ordusu arasındaki çatışmalardan sivil ölümleri haberleri geliyor.

rusya-ukrayna-savas-001.webp

Rus ajansı RIA'nın haberine göre, ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk kentinde top atışı nedeniyle bazı evlerde yangın çıkarken çok sayıda araç da hasar aldı.

rusya-ukrayna-savas-002.webp

Patlamalar nedeniyle kentin bazı bölgelerine elektrik verilemediğini duyuran RIA, "Bu daha ne kadar devam edecek?" diyen bir Donetsklinin de görüntülerini yayınladı. 

rusya-ukrayna-savas-003.webp

Reuters ajansının bölgeden geçtiği karelerde de, evlerin ve araçların hasar aldığını görülüyor.

rusya-ukrayna-savas-004.webp

Donetsk’in Horlivka kasabasında pazartesi günü, top atışı sonucu öldüğü açıklanan iki öğretmenin cenazesi kaldırıldı.

rusya-ukrayna-savas-005.webp

Çatışmaların kızışmasının ardından, Kiev ile ayrılıkçılar arasındaki anlaşma uyarınca ateşkes ihlallerini raporlamak için bölgede bulunan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) temsilcileri de Donetsk'ten ayrılıyor. 

rusya-ukrayna-savas-006.webp

Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin (DHC) Ortak Ateşkes Gözlem ve Koordinasyon Merkezi'ndeki temsilciliği, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu'na ait 43 aracın ayrıldığını açıkladı.

rusya-ukrayna-savas-007.webp

Donetsk Halk Cumhuriyeti, son 24 saatte kentte beş sivilin öldüğünü, 23'ünün yaralandığını açıkladı.

Açıklamaya göre, DHC'nin Khartsyzk kentine doğru bir Tochka U sisteminden atılan füze düşürüldü; infilak eden füzenin parçaları evlerin üzerine düştü.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.