Sarı Yelekli şampiyon boksöre hapis cezası

Sarı Yelekli şampiyon boksöre hapis cezası

Sarı Yelekliler eylemlerinde polisi yumruklayan profesyonel boksör Christophe Dettinger bir yıl hapis cezasına çarptırıldı. Dettinger savunmasında, polislerin göstericilere copla saldırıp bir kadını tekmeledikleri için olaya müdahale ettiğini söyledi.

Fransa’daki Sarı Yelekliler eylemlerinde polise yumruk atan boksör Christophe Dettinger’in cezası belli oldu. Mahkeme kararına göre Dettinger bir yıllık hapis cezasının yanı sıra bir buçuk yıl da tecilli hapis ile cezalandırıldı.

GECE CEZAEVİNDE KALACAK

37 yaşındaki Dettinger hapis cezasını geceleri cezaevinde bulunarak geçirecek ve gündüz saatlerinde çalışmaya devam edebilecek. Savcılık makamının, “eşi görülmemiş şiddet uygulamakla” suçladığı ve yargıçtan üç yıl hapis cezası talep ettiği Dettinger ayrıca yumrukladığı polislerin birine 3 bin, diğerine 2 bin euro manevi tazminat ödeyecek.

‘YERE DÜŞEN BİR KADINI TEKMELEDİKLERİ İÇİN VURDUM’

5 Ocak günü başkent Paris’te yaşanan olayda, Sarı Yelekliler safında gösterilere katılan eski yarı ağır sıklet Fransa şampiyonu Dettinger iki polisi defalarca yumruklamış, polislerden biri yere düştüğünde de şiddet eylemine devam etmişti. Dettinger mahkemedeki savunmasında, polislerin göstericilere coplarla saldırdığını ve yere düşen bir kadını tekmelediklerini, bunun üzerine olaya müdahale ettiğini anlattı. İki çocuk babası Dettinger, o anda bir öfke patlaması yaşadığını belirterek, “bir haksızlığı önlemek isterken kendim haksız davrandım” dedi.

120 BİN EURO BAĞIŞ TOPLANDI

Sarı Yeleklilerin kahramanı haline gelen Dettinger’i betimleyen duvar resimleri, ‘Özgürlük’ sloganıyla Fransa sokaklarını süslüyor.

Polisleri yumrukladığı görüntüler sosyal medya kanalları üzerinden hızla yayılarak büyük kitlelere ulaşan Christophe Dettinger, Sarı Yeleklilerin sembol isimlerinden biri oldu. Dettinger’in mahkeme masraflarının karşılanması için internet üzerinden yapılan bağış kampanyasında kısa sürede 120 bin euro toplandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un reform politikalarına karşı başlayan Sarı Yelekliler protestolarında güvenlik güçleri defalarca göstericilerin saldırısına uğrarken, göstericiler de güvenlik güçlerinin eylemcilere orantısız bir sertlikle müdahale ettiğini savunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.