Sancar: Söz veriyoruz, mutlaka başaracağız

Sancar: Söz veriyoruz, mutlaka başaracağız

İstanbul Newroz'unda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Biz 2013 Newroz'unda okunan o barış deklarasyonunun arkasındayız. Sözümüzde duruyoruz. Barışa giden yolda yürümeye kararlıyız" dedi.

İstanbul Yenikapı’daki Newroz kutlamasına katılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “2022 Newroz’u başarının en önemli dönemecidir” dedi.

Sancar, Newroz konuşmasına halkı Kürtçe selamlayarak başladı. 

“Şimdi Kazanma Zamanıdır” diyen Sancar’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“İşte çözümün sesi, işte çözümün gücü. Birleştikçe büyüyoruz, birleştikçe bu ülkeye barışın, demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin yolunu açıyoruz.

“Bu yol zor bir yoldur; engellerle, zulümle, baskılarla doludur ama hiçbir güç bizi yürüyüşümüzden alıkoymadı, koyamayacak. Zulme, zorbalığa, soyguna, sömürüye, talana ve ranta karşı bütün ezilenleri, yoksulları, ötekileştirilen hakları, emekçileri birleştirme mücadelemiz büyüyerek devam ediyor.

"Başarıya yürüyoruz"

“Başarıya yürüyoruz. Zulüm, zorbalık iktidarını mutlaka ama mutlaka bu güç değiştirecektir. Sadece iktidarı değiştirmekle kalmayacak biz bu ülkeye yeni bir başlangıcı da yaşatacağız. Newroz yeni başlangıcın habercisidir, bu ülkeye getireceğimiz baharların müjdesidir.

“2022 Newroz’u başarının en önemli dönemecidir. İşte o nedenle bütün zorluklara, bu soğuğa, kara kışa rağmen, bu umutla, kararlılıkla, cesaretle meydanları dolduran sizleri kucaklıyorum, selamlıyorum. 

“Kazanacağımıza dair şüpheniz var mı? Bizi yolumuzdan alıkoyacak tek bir güç var mı? Neden? Demirci Kawa’nın binlerce yıl önce yaktığı ateş, özgürlük ateşi büyüyerek yolumuzu aydınlatıyor. Bir kibrit çöpüyle yakılan ateş bu ülkenin Ortadoğu'nun her yerinde gürül gürül yanıyor. Bu ateş, Newroz ateşi özgürlüğün yolunu aydınlatıyor.

"Milyonlar birleşerek geliyor"

“İşte biz bu ateşi söndürmemek için her türlü emeği veren, bedeli ödeyen binlerce on binlerce yoldaşımızın, kardeşimizin mirasını devraldık. O onurlu mirası taşımak ve başarıya ulaştırmak için yola devam ediyoruz. Söz veriyoruz. Mutlaka başaracağız. Hep birlikte söylüyoruz. Mutlaka kazanacağız.

“Söz mü? Duyun ey savaş baronları, kandan, talandan, yalandan, sömürüden medet uman muktedirler, duyun bu sesi: Biz geliyoruz, halkların gücü geliyor, mücadelenin kararlılığı geliyor. Bu ülkeye baharı getirmeye söz vermiş milyonlar birleşerek geliyor. 

"2013 barış deklarasyonunun arkasındayız"

"Newroz yıllardır demokratik çözüm ve büyük barış için bir sembol olmuştur. Biz 2013 Newroz'unda okunan o barış deklarasyonunun arkasındayız. Biz Dolmabahçe'de açıklanan demokrasi programının arkasındayız. Biz eylül ayında açıkladığımız deklarasyonla demokrasiye, Kürt sorununa demokratik çözüme, bütün halklarla büyük barışa giden yolda yürümeye kararlıyız. Sözümüzde duruyoruz. Baskılar bizi durduramıyor, baskılar bizi engelleyemiyor. 

"Tecrit, savaşın en büyük sembolüdür"

"Yoldaşlarımızı siyasi rehine olarak tutuyorlar. Barışın yolunu açmak için 2013 Newroz’unda İmralı'dan gelen sesi kısmak için tecridi ağırlaştırıyorlar. Bilelim ki tecrit, savaş politikalarında ısrarın en büyük sembolüdür.

"O nedenle barış mücadelesi İmralı tecridini kırma mücadelesinin de mutlaka bütünleştirici parçasıdır. Barış için mücadele, savaşa karşı mücadele aynı zamanda tecridi kırmak için mücadeleyi içermek zorundadır. Bugün burada bu meydanda toplananlar, bu ülkeye, Ortadoğu’ya büyük barışı getirmeyi azmetmiş ortak iradenin temsilcileri, sesi ve neferidir. 

"Bu yıl final yılı"

"2022’de Newroz kazanmanın dönemecidir. Bu yıl final yılıdır. Bunu unutmayın, bu iktidar hangi oyunları oynarsa oynasın, hangi mühendisliklere başvurursa başvursun, boşunadır, nafiledir.  Yok seçim kanunlarında değişiklikler yapıyorlar. Ne yapacaklar kendilerine avantaj sağlayacaklar. Barajı yüzde 7’ye düşürüyorlar.

"O yüzde 7'yi de yıkacağız"

"Barajı düşürmelerinin amacı küçük ortakları var ya MHP, onu güvence altına almak içindir. Ama olsun. Bu barajı kim yıktı. On yıllardır mücadele eden bizler yıktık. Yüzde 10 barajını bize karşı getirdiler ama mücadelemizle, inancımızla, kararlılığımızla yıktık. Şimdi yüzde 7’ye indirip MHP’ye hediye ediyorlar. Ama olsun bunun temelinde sizlerin mücadelesi var. O yüzde 7’yi de yıkacağız.

"Biz barajsız seçim istiyoruz. Herkesin iradesiyle, gücüyle parlamentoya girmesini istiyoruz. Bu ülkede çoğulcu eşit özgürlük adil yaşam istiyoruz. 

"Bu inançla Newroz ateşinin etrafında kenetleniyoruz. Ülkeye demokrasi, barış, adalet ve özgürlük getirmek için Newroz ateşini büyütüyoruz. Şimdi kazanma zamanıdır. Dem dema serkeftinê ye. Newroz pîroz be. Şimdi kazanma zamanıdır. Riya we vekirî be."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.