Şahinoğlu Yüksekova'da

Şahinoğlu Yüksekova'da

Önceki gün tutuklu bulunduğu Van F Tipi Kapalı Cezaevinde serbest bırakılan Yüksekova Eski DTP İlçe Başkanı Şahinoğlu Yüksekova’ya geldi.

DTP Eski Yüksekova İlçe Başkanı önceki gün Van'da çıkarıldığı mahkemece tahliye edilmesinin ardından bugün onlarca araçlık bir konvoyla Yüksekova'ya geldi. Şahinoğlu'nu DTP Genel Merkez Yöneticisi ve Eski Belediye Başkanı Salih Yıldız, DTP Yüksekova İlçe Başkanı Nazif Ataman, İl Genel Meclisi üyeleri, Yüksekova Belediyesi Meclis Üyeleri, Şemdinli Eski Belediye Başkanı Hurşit Tekin, Şemdinli Belediye Meclis Üyeleri, Şemdinli DTP İlçe yöneticileri, Barış Anneleri, DTP İlçe Başkanlığı yöneticileri ve çok sayıda vatandaş karşıladı.

Şahinoğlu'nu karşılamak üzere onlarca araç öğlen saatlerinde Şakitan Köprüsü'ne gitti. Burada bekleyen DTP'li yöneticiler Şahinoğlu'nun içerisinde bulunduğu aracın gelmesi ile birlikte konvoy eşliğinde Yüksekova'ya giriş yaptı.

 

ATAMAN: KARAR BİZLERİ SEVİNDİRMİŞTİR

DTP İlçe Binasına geçen Şahinoğlu ve beraberindekiler burada bir açıklama yaptı. Burada ilk konuşmayı yapan DTP Yüksekova İlçe Başkanı Nazif Ataman, Şahinoğlu'nu karşılamak için gelen vatandaşlara teşekkür ederek, “Şahinoğlu'nun serbest bırakılması içerisinde bulunduğumuz süreci de göz önünde bulundurduğumuzda bize büyük moral vermiştir. Önümüzde 15 Ağustos süreci var. Bu 15 Ağustos arifesinde kendisinin aramıza dönmesi bizleri sevindirmiştir.”dedi.

DAHA FAZLA BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACI VAR

 

8 aylık tutukluluk sürecinin ardından tekrar Yüksekova'da bulunmanın sevincinin yaşadığını belirten Vahit Şahinoğlu, kendisini karşılamaya gelen tüm vatandaşlara teşekkür etti. Şahinoğlu, “İçerisinde bulunduğumuz süreçte büyük emek ve çalışmalara ihtiyaç duyulmaktadır. Bu emeklerin özveriyle sarf edilmesi gerekiyor. Bir konsept vardı ama içerisinde bulunduğumuz süreçte Kürt halkının verdiği mücadele sayesinde öyle bir aşamaya geldi ki karşısında duran güç ve sistem artık Kürt sorunun barış sürecine dayattı. Bu nedenle de Kürt halkının daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacı var. Kişisel, ailesel veya aşiretsel sorunlar artık Kürt siyaseti ahlakından kalkmıştır. Geçtiğimiz günlerde Sayın Barzani'nin de dile getirdiği gibi artık kimse Kürdü Kürde kırdırma politikalarından bir şey beklemesin. Siz kendi değerlerinize, partinizin değerlerine sahip çıktınız bu nedenle de sizlerle parti binasında bir araya gelmek istedim. Demokratik Toplum Partisi'nin yeni Yüksekova yönetimini de tebrik ediyorum. Tüm Kürtlerin kendi partisine ve insanına yardımcı olması gerekir. Biz yardımcı olmazsak ilerleme de sağlanmaz. Bu arada tüm Yüksekova halkına Van F Tipi Kapalı Cezaevinde bulunan arkadaşlarımın da selamlarını getirdim.”dedi.

15 AĞUSTOS KÜRT HALKININ MÜJDECİSİ OLACAKTIR

 

DTP Genel Merkezi adına bir açıklama yapan M. Salih Yıldız da Öcalan'ın 15 Ağustos'ta açıklayacağı yol haritasının tüm Kürt halkı tarafından heyecanla beklendiğini belirterek, İç İşleri Bakanı Beşir Atalay'ın yaptığı açıklamaları eleştirerek, “Biz de diyoruz ki, siz Sayın Öcalan'ı tanımadan, KCK'yi tanımadan, DTP'yi tanımadan, hapishanelerdeki tutukluları tanımadan, Kürt halkını tanımadan, 40 milyon Kürdü tanımadan hareket ederseniz paketiniz boşuna gider. Çözüm için Öcalan muhatap alınmalıdır. Yara ve acıları olan insanları göz önünde bulundurmanız lazım. Yara ve acılar halklar arasında. Şuan Kürt sorununun demokratik çözümü önemli bir aşamaya gelmiştir. Bu vesileyle Sayın Şahinoğlu'nun serbest bırakılmasını da bu sürece katkı sağlaması açısından olumlu bir adım olarak görüyoruz. 15 Ağustos Kürt halkının müjdecisi olacaktır.”dedi.

 

 

 

 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.