Sağlık Bakanı Koca'dan Eris varyantı ve kızamık açıklaması

Sağlık Bakanı Koca'dan Eris varyantı ve kızamık açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19'un yeni varyantı olan Eris varyantının Türkiye'de görülmediğini açıkladı. Kızamık salgını için ise Koca, aşının önemine dikkat çekti.

ABD ve İngiltere’de sık görülen Omicron varyantının alt türevi olan Eris varyantına ilişkin bilgileri Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı. Koca, Covid-19'un yeni varyantının Türkiye'de görülmediğini duyurdu. Bakan Koca, kızamık vakalarına ilişkin bilgileri de paylaşarak en çok görüldüğü illeri açıkladı.

AA'da yer alan habere göre, Kırşehir Valiliği ziyaretinin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Özellikle son günlerde yurt dışında görüldüğüne dair çok yoğun bilgiler var. Türkiye'mizde bu ve benzeri bir varyant görülmedi. Bu görülen varyantlar sakın ha bizi asla endişelendirmesin ve asla eski kapandığımız dönemlere geçme gibi bir durum söz konusu değil. Ve halen Kovid görülüyor mu? Evet görülüyor. Dünyada görülüyor mu? Evet görülüyor. Görüldüğü halde Dünya Sağlık Örgütüne artık bildiriliyor mu? Bildirilmiyor. Bu dönemde giderek mutasyonlarla her geçen gün etkinliği daha da azalan bir varyant dönemi görüyoruz. O nedenle virülansı artan hastane yatışı daha da arttıran herhangi bir durum söz konusu değil. Vatandaşımız müsterih olsun, endişelenmesin. Genel koruma, tedbirimiz griple ilgili nasılsa bundan sonraki süreçte aynı şekilde olmalı. Yaşlılarımızın, kronik rahatsızlığı olan büyüklerimizin özellikle kalabalık ortamlarda, özellikle bir şekilde virüs etkisinde olan vatandaşlarımızdan kendilerini korumak için gayret göstermeleri her zaman yapacağımız bir uygulama."

KIZAMIK AÇIKLAMASI

Kızamıkla ilgili ise bakan Koca şu bilgileri açıkladı: "Kızamıkla ilgili göçle vakaların arttığını biliyoruz. Korunmanın en etkili yolu aşı. Aşı ile ilgili bilim kurulunun güncellediği şekilde çocuklarımıza aşıların ihmal edilmemesi önemli. Bizde kızamık vakaları 2-3 ay öncesine göre giderek azaldı. Ağırlıklı görülen il yüzde 80 ile İstanbul, sonra Ankara, Gaziantep, Kocaeli ve Diyarbakır. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.