Sağlık Bakanı Koca, tam kapanmanın ilk gününde konuştu: Gerçek bir bayram yaşamak istiyoruz

Sağlık Bakanı Koca, tam kapanmanın ilk gününde konuştu: Gerçek bir bayram yaşamak istiyoruz

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son 2 haftadır uygulanan tedbirlerin vaka sayılarını istedikleri oranda düşürmediğini söyledi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Kocayeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı 17 Mayıs'a dek sürecek tam kapanma sürecinin ilk gününde açıklamalarda bulundu.

Son haftalarda görülen vaka artışı nedeniyle bu kararının alındığını belirten Koca, "2 haftadır uygulanan tedbirler vaka sayımızı istediğimiz gibi düşürmedi. 17 günlük kapamayla hızlı düşüşü sağlayacağımıza inanıyorum" dedi.

Koca, "Yeni bir pik dönemi yaşadık. Alınan kısıtlamayla bir miktar düşüş olsa da istediğimiz gibi olmadı. Tam kapanma bir zaruret oldu. Bu sürecin sonunda vaka sayılarının çok azaldığı gerçek bir bayramı yaşamak istiyoruz. Bayramı bayram gibi yaşamak istiyoruz" ifadesini kullandı.

Vaka oranlarını iller bazında her hafta yayınladıklarını hatırlatan Koca, "Sıkı koordinasyon ile mücadeleyi sürdürüyoruz. Bugün Antalya'dayız. Antalya'yı detayları ile değerlendireceğiz. Amacımız hasta yükümüzü giderek azaltmak"diye konuştu.

Etiketler : , , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.