Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Kampanyanın kirli yönü küresel şirketler

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Kampanyanın kirli yönü küresel şirketler

SMA'lı hasta çocuklar için sosyal medyada başlatılan kampanyaya 'kirli' diyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tepkiler üzerine yeni açıklama yaptı.

Milli Piyango’nun Türkiye Varlık Fonu’na devredilen 75 milyon TL’lik ikramiyesinin SMA hastası çocukların tedavilerinde harcanması için sosyal medyada başlatılan kampanyaya iktidardan tepki gelmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Kirli kampanyaya iyi niyetli hiç kimsenin alet olmaması gerekir. İlaç şirketlerinin baskısı ile çocuklarımızın kobay olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz” demişti. 

Kampanya ile ilgili açıklamaları tepki çeken Bakan Koca, bugün yaptığı açıklamada ise konunun mali değil insani olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"SMA kampanyasının ‘kirli’ yönü bazı küresel şirketlerin insanımızın iyi niyetini suistimal etmesidir. Samimi duygularla hareket edenlerin tüm çabaları masumdur. SMA Bilim Kurulumuzun uygun gördüğü her tedavi, uygun görülen her hastaya uygulanmaktadır. Konu mali değil, insanidir."

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.