Rusya'yı kızdıracak hamle: Zelenskiy NATO zirvesinde konuşacak

Rusya'yı kızdıracak hamle: Zelenskiy NATO zirvesinde konuşacak

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin yarın Brüksel'de düzenlenecek NATO zirvesinde bir konuşma yapacağı açıklandı. Zelenskiy zirveye çevrimiçi olarak katılacak.

Kiev ile Moskova arasındaki barış müzakerelerinden henüz somut sonuç çıkmazken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin yarın Brüksel'de düzenlenecek NATO zirvesine videokonferans yöntemiyle katılarak liderlere hitap edeceği açıklandı. Zelenskiy'nin basın sözcüsü Sergii Nykyforov, Ukrayna devlet başkanının zirveye çevrimiçi olarak katılacağını söyledi.

Açıklamaya göre, Zelenskiy'nin toplantıda bir konuşma yapması bekleniyor. Ukrayna devlet başkanının, konuşması haricinde bazı oturumlara da katılabileceği belirtildi. 

Bir NATO yetkilisi de AFP'ye verdiği demeçte, Zelenskiy'nin NATO üyesi ülke liderlerine konuşma yapması için davet edildiğini söyledi. Yetkili, "Bu, ittifakın liderlerinin Devlet Başkanı Zelenskiy'nin Rusya'nın operasyonları sebebiyle Ukrayna halkının karşı karşıya kaldığı zor durumu anlatırken doğrudan dinleyebilmesi için bir fırsat olacak" dedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.