Rusya'dan Türkiye'ye çağrı: İdlib'de militanlara desteği sonlandır

Rusya'dan Türkiye'ye çağrı: İdlib'de militanlara desteği sonlandır

Silahlı muhaliflerin İdlib'in Nayrab kasabasında Suriye ordusuna saldırı başlatmasından kısa süre sonra Rusya'dan açıklama geldi.

Türkiye destekli ‘ılımlı’ militanların İdlib’in Nayrab kasabasında Suriye ordusuna karşı operasyon başlattığı haberi hakkında Rusya’dan sert bir açıklama geldi. Açıklamada Türkiye’ye ‘militanlara destek ve silah vermeyi sonlandırma’ çağrısı yapıldı.

‘ANKARA’YI ARADIK, TÜRKİYE’NİN TOPÇU ATEŞİ DURDU’

Rusya Savunma Bakanlığı’nın, “Moskova’nın Ankara’yla temas kurması sonrası Türkiye topçu ateşini durdurdu” ifadelerini kullanması da dikkat çekti.

‘RUS UÇAKLARI MİLİTANLARI VURDU’

Rusya Savunma Bakanlığı saldırı sırasında ‘Türkiye yanlısı silahlı militanların Suriye ordusunun hattını iki noktadan delmeye çalıştığını’ belirtti; Rus hava kuvvetlerinin bu sırada militanlara hava saldırısı düzenlediği bilgisi verildi. Rusya Savunma Bakanlığı, “Suriye ordusu bu sayede bütün saldırıları püskürttü” ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.