Rusya'da sosyalistler ve savaş karşıtlarından çağrı: ''Ülkemiz, sarayları olan bir avuç erkekten ibaret değil"

Rusya'da sosyalistler ve savaş karşıtlarından çağrı: ''Ülkemiz, sarayları olan bir avuç erkekten ibaret değil"

Rusya'da sosyalistlerin yer aldığı Savaş Karşıtı Koalisyon, "Ukrayna'yla savaşa hayır" açıklaması yaparak, "Bu savaşı durdurmalıyız. Düşmanlarımız Kiev ve Odessa'da değil Moskova'da" denildi.

Rusya'da aralarında sosyalistlerin de bulunduğu Savaş Karşıtı Koalisyon'dan "Savaşı sona erdirme" çağrısı yapıldı. Açıklamada, Moskova yönetiminin halka "zorla askere alınma, tutuklanma ve yoksulluk" dışında başka bir seçenek bırakmadığı ifade edilerek "Bu felaketleri önlemenin tek bir yolu var. Biz, Rusya'nın kadınları ve erkekleri, bu savaşı durdurmalıyız. Ülkemiz, sarayları ve yatları olan bir avuç erkekten ibaret değil. Düşmanlarımız Kiev ve Odessa'da değil, Moskova'da" denildi. 

'RUSYA HALKI KARDEŞLER ARASI BİR SAVAŞA KARŞI ÇIKIYOR'

"Rusya hükümeti barış ve istikrar vaatlerine ihanet ederek ülkeyi savaşa ve ekonomik felakete sürükledi. Tarihteki herhangi bir savaş gibi, bu da hepimizi lehte ve aleyhte kutuplara ayırıyor" denilen açıklamada, Kremin'in barış yanlılarını hedef almasına tepki gösterildi.

Kremlin'in "Rusya halkının hükümetin arkasında birleştiği" yönündeki propagandasının gerçek olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Kremlin savaş karşıtlarının 'Batı yanlısı liberaller', 'acınası dönekler', 'düşmanın paralı askerleri' olduğuna ikna etmeye çalışıyor. Savunulacak tek yanı olmayan yalanlar. Rusya halkının çoğu hatta hala Rus hükümetine güvenenler bile kardeşler arası bir savaşa karşı çıkıyor. Birçoğu ise hala yaşananların saldırgan bir savaş olmadığını, Ukrayna halkını 'özgürleştirmek' hedefli bir özel bir operasyon olduğunu umuyor. Kentlerin vahşice bombalanması ve bu bombardımanların korkunç görüntüleri yakın zamanda bu 'efsane'leri yok edecek."

'SAVAŞ KARŞITLARI ABD DESTEKÇİSİ DEĞİL, GERÇEK YURTSEVERLERDİR'

Ülkedeki savaş karşıtı koalisyonda geniş kesimlerin yer aldığı belirtilen açıklamada, "Ülkenin dört bir yanından on milyonlarca kişi Putin yönetiminin faaliyetlerinden duyduğu korku ve tiksintiyi haykırıyor. Propagandacıların iddia ettiği gibi çoğu liberal değil, aralarında sol, sosyalist, komünist görüşleri bulunan çok sayıda kişi var. Bu insanlar halkımızın çoğunluğunu temsil eden gerçek yurtseverlerdir" ifadeleri yer aldı. 

Açıklamada, "Savaş karşıtları iddia edildiği gibi 'ikiyüzlü' değil ve Batı'yı desteklemiyor. ABD'nin ve emperyalist politikalarının hiçbir zaman destekçisi olmadık. Ukrayna birlikleri Donetsk ve Lugansk'ı bombaladığında da sessiz kalmadık. Şimdi, Putin'in emriyle Harkov, Kiev ve Odessa bombalanırken de susmayacağız" denildi.

'SAVAŞIN FATURASINI İŞÇİLER, YOKSULLAR, EMEKLİLER ÖDÜYOR'

Savaş Karşıtı Koalisyon, açıklamasında savaşa karşı nedenlerini şu maddelerle açıkladı: 

- "Bu haksızca bir işgaldir. Rusya'ya yönelik Rus askerlerini ölüme gönderecek kadar herhangi bir tehdit yok. Rus ordusu, Rusya'yı sonsuza dek kontrol altında tutmayı hayal eden bir avuç milyarderin emriyle barışçıl Ukrayna kasabalarını yerle bir eden düzenli bir ordudan başka bir şey değildir."

- "Bu savaş, halklarımız için hesapsız felaketler yaratıyor. Ukraynalılar da Ruslar da bunun bedelini kanlarıyla ödüyor. Yoksulluk, enflasyon ve işsizlik ortalık 'yatıştıktan' epey sonra herkesi etkileyecek. Oligarklar, bürokratlar değil işçiler, yoksullar, emekliler savaşın faturasını ödüyor. Birçoğumuz için çocuklarımıza bakabilmenin hiçbir yolu kalmayacak."

- "Bu savaş, Ukrayna'yı bir moloz yığınına Rusya'yı da dev bir hapishaneye çevirecek. Muhalif medya kapatılmış, insanlar ise savaş karşıtı bildirileri, eylemleri ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle parmaklıklar arkasına atılıyor. Rusya halkının yakında tek bir seçeneği olacak: Ya cezaevi ya da askere alınmak. Savaş nesillerin daha önce görmediği türden diktatörlükler yaratıyor."

- "Bu savaş ülkemize dönük tüm tehdit ve riskleri artırıyor. Rusya'ya daha geçen hafta sempatiyle yaklaşan Ukraynalılar bile şimdi Rus askerleriyle savaşmak için silahlanıyor. Putin'in saldırganlığı, Ukraynalı milliyetçilerin suçları ve ABD-NATO'nun 'şahin'lerinin entrikalarını perdeledi. Putin onlara sınırlarımıza yeni füze ve askeri üsler yerleştirmeleri için gerekçe verdi."

- "Son olarak, bu savaş Rusya'nın bütünlüğü ve varlığını tehdit ederken barış için savaşmak her Rusyalının vatani görevidir. Bu felaketleri önlemenin tek bir yolu var. Biz, Rusya'nın kadınları ve erkekleri, bu savaşı durdurmalıyız. Ülkemiz, sarayları ve yatları olan bir avuç erkekten ibaret değil. Düşmanlarımız Kiev ve Odessa'da değil, Moskova'da. Onları kovmanın zamanı geldi. Savaş, Rusya'nın değil Putin ve hükümetinindir. Rusya'yı kurtarmak için bu savaşı durdurmak istiyoruz. Müdahaleye, diktatörlüğe, yoksulluğa hayır!" 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.