Rusya'da döviz satışına yasak, mevduata 10 bin dolar sınırı

Rusya'da döviz satışına yasak, mevduata 10 bin dolar sınırı

Rusya'da bankaların döviz cinsinden satış yapmasına 6 aylığına yasak getirildi. Döviz mevduat sahiplerinin maksimum para çekme limiti de 10 bin dolarla sınırlandırıldı.

Rusya Merkez Bankası, yabancı para cinsinden satışları 9 Mart-9 Eylül tarihleri arasında askıya aldığını duyurdu.

Bankada yapılan yazılı açıklamada, döviz cinsinden mevduat sahiplerinin para çekme limitlerinin de maksimum 10 bin ABD doları olacak şekilde yeniden düzenlendiği, mevduat sahiplerinin bunun üstündeki rakamları sadece Rus Rublesi olarak çekebileceği ifade edildi. Açıklamada söz konusu kararların, ekonomideki son durum göz önüne alınarak alındığı belirtildi.

KREDİ NOTU DÜŞÜRÜLDÜ

Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Rusya'nın kredi notunu "B"den "C"ye düşürdü. 
Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, ülkenin uzun vadeli yabancı para ihraççı temerrüt notunun "B"den "C"ye indirildiği aktarıldı. Söz konusu kredi notunun "ülke temerrüdünün yakın olduğu" görüşünü yansıttığı belirtilen açıklamada, yaşanan gelişmelerin Rusya'nın kamu borcunu ödemeye istekliliğini daha da zayıflattığı ifade edildi.

'YAPTIRIMLAR NEDENİYLE BORÇLARINI ÖDEMEYEBİLİR'

Açıklamada, yaptırımların daha da artırılmasının ve enerji ticaretini sınırlayabilecek önerilerin, Rusya'nın borç yükümlülüklerini ödememesini içeren politika yanıtı olasılığını artırdığı kaydedildi.

KREDİ NOTU 2 MART'TA DA DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

Fitch Ratings, 2 Mart'ta da Rusya'nın kredi notunu "BBB"den "B"ye düşürmüş ve Rusya'nın kredi notunun negatif izlemeye alındığını bildirmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.