Rusya, Ukrayna'nın en batısındaki askeri üssü hedef aldı

Rusya, Ukrayna'nın en batısındaki askeri üssü hedef aldı

Rusya, Ukrayna'nın en batısındaki saldırılarından birini gerçekleştirdi. Polonya sınırı yakınındaki Lviv bölgesinde, Batı'dan gönderilen silahların dağıtımında kullanıldığı düşünülen bir üs vuruldu.

Ukrayna'daki saldırılarına devam eden Rusya, bu sabah saatlerinde ülkenin Polonya sınırı yakınındaki Lviv bölgesinde bulunan bir askeri üssü vurdu. Bu, Rusya'nın bugüne dek Ukrayna'nın en batısında düzenlediği saldırı oldu.

Lviv oblastının askeri yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre, saldırıda Uluslararası Barış Gücü ve Güvenlik Merkezi hedef alındı. Buna göre, üsse sekiz füze atıldı.

GÖNDERİLEN SİLAHLAR BURADAN MI DAĞITILIYOR?

Rusya'nın hedef aldığı üssün, Ukrayna'ya Batı ülkelerinden gönderilen silahların ülkenin diğer yerlerine dağıtıldığı noktalardan biri olabileceği düşünülüyor.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov dün gün içinde yaptığı açıklamada, Ukrayna'ya Batı ülkelerinden silah taşıyan konvoyları vurabileceklerini söylemişti. Ryabkov, "Washington tarafından yönetilen, Ukrayna'ya bir dizi ülkeden silah pompalanması sürecinin sadece tehlikeli bir gidişat olmadığı, aynı zamanda ilgili konvoyları meşru hedefler haline getiren bir eylem olduğu konusunda ABD'yi uyardık" demişti.

POLONYA SINIRINA 25 KİLOMETRE UZAKTA

Lviv kentinin 30 kilometre kuzeybatısındaki üs, Ukrayna-Polonya sınırına 25 kilometre mesafede bulunuyor.

Sosyal medyada, bölgeden yükselen dumanın görüldüğü görüntüler de paylaşıldı. 

Lviv kent merkezinden ise herhangi bir patlama haberi gelmedi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.