Rusya Ukrayna'da ilk kez 'kinjal hipersonik füze' kullandığını açıkladı

Rusya Ukrayna'da ilk kez 'kinjal hipersonik füze' kullandığını açıkladı

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'ya saldırılarda ilk kez 'kinjal hipersonik füze' kullanıldığını duyurdu. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise bir Rus generalin daha öldürüldüğünü iddia etti.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Rusya ordusunun Ukrayna'da ilk kez kinjal hipersonik füze kullandığı belirtildi.

Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rusya ordusunun ilk kez kinjal hipersonik füzelerini kullanarak Ukrayna ordusuna ait askeri deponun imha edildiğini söyledi. Konaşenkov, "18 Mart'ta hipersonik aerobalistik füzeleri sahip kinjal füze sistemi ile Ivano-Frankovskiy bölgesindeki Delyatin köyünde Ukrayna ordusuna ait büyük bir yeraltı füze ve hava aracı mühimmatlarının bulunduğu bir depo imha edildi" dedi.

Yaklaşık 24 yıl önce geliştirilmeye başlanan kinjal (hançer) füze sistemi hem nükleer hem de konvansiyonel savaş başlıkları taşırken menzili 2 bin kilometre olan füze sisteminin mevcut ve geliştirilmekte olan tüm hava sistemlerini bertaraf edebildiği öne sürülüyor.

'HERSON'DA RUS KORGENERAL ÖLDÜRÜLDÜ' İDDİASI

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı ise Ukrayna'da bir Rus generalin daha öldürüldüğünü iddia etti. Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı'ndan "Rusya ordusunun 24 Şubat-19 Mart'taki kayıplarıyla ilgili veriler" şeklinde paylaşılan bilgilere göre, Rusya ordusundan 14 bin 400 asker hayatını kaybetti, 95 uçak, 115 helikopter, 466 tank, 1470 zırhlı araç, 213 top, 72 roketatar sistemi ve 44 hava savunma sistemi imha edildi. 

Genelkurmay Başkanlığı aynı zamanda Rus ordusundan bir generalin öldürüldüğünü iddia etti. Açıklamada, Rusya 8'inci Muhafız Ordusu Komutanı Korgeneral Andrey Mordviçev'in Ukrayna askerlerince Herson'a bağlı Çernobaevka bölgesinde öldürüldüğü öne sürüldü. Ukrayna makamları daha önce de 4 Rus generalin öldürüldüğünü açıklamıştı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.