Rusya-Ukrayna görüşmelerine katılan Rus müzakereci: Yolun yarısındayız

Rusya-Ukrayna görüşmelerine katılan Rus müzakereci: Yolun yarısındayız

Rusya'nın Ukrayna'yla müzakere heyetinde yer alan Rus müzakereci Vladimir Medinski, Ukrayna'nın askerden arındırılması konusunda mutabakat girişimleriyle ilgili "Yolun yarısına geldik" mesajı verdi.

Rusya ve Ukrayna arasında müzakerelerin videokonferans yöntemiyle devam etmesi kararı alınırken Rusya'nın müzakere heyetinde yer alan Vladimir Medinski, Ukrayna'nın askerden arındırılmasıyla ilgili görüşmelere ilişkin "yolun yarısına gelindiği" ifadesini kullandı.

Rus haber ajansı TASS'a konuşan Rus müzakereci Medinski, "Ukrayna'nın NATO'ya katılmayı reddetmesi durumunda Ukrayna'ya verilecek güvenlik garantilerinin görüşüldüğünü" açıkladı.
Medinski, "Ukrayna'nın tarafsızlığı ve NATO'ya katılmaması konusunda Rusya ve Ukrayna'nın görüşleri azami derecede yakınlaştı. Ukrayna'nın silahsızlandırılması konusunda da yarı yola gelindi" ifadelerini kullandı. Ukrayna tarafından ise "Rusya ile görüşmelerin çok zorlu" geçtiği açıklaması yapılmış ancak müzakerelerin devam ettiği belirtilmişti.

ZELENSKİY: RUSYA'NIN TEK ŞANSI, UKRAYNA'YLA ANLAMLI MÜZAKERE

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de yayınladığı son video mesajında "Rusya'nın kendi hatalarından kaynaklanan zararını azaltmak için tek şansının, Ukrayna ile anlamlı müzakere olduğunu" ifade etti. Zelenskiy, "Ukrayna için anlamlı, barış ve güvenlik müzakereleri, Rusya'nın kendi hatalarından kaynaklanan zararı azaltması için tek şans. Ukrayna için toprak bütünlüğünü ve adaleti yeniden sağlama zamanı geldi" ifadelerini kullandı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.