Rusya: Suriye Kongresi'nden önce liderler zirvesi yok

Rusya: Suriye Kongresi'nden önce liderler zirvesi yok

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya, Türkiye ve İran liderlerinin Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nden önce bir buluşma planlanmadığını açıkladı.

Rossiyskaya Gazeta’da yer alan haberde Peskov, “Uzman seviyesinde sıkı çalışmalar yapılmakta. Kongrenin düzenlenmesinden önce katılımcı listesi üzerindeki çalışmaların tamamlanması, bunu yapmak üzere Moskova, Tahran ve Ankara’nın senkronize olması lazım” dedi. PYD’nin kongreye katılıp katılmayacağı da tartışma konusuydu.

Suriye’deki Rus üslerine İHA saldırılarının yapılmasının ardından Peskov, “siyasi çözüme odaklanmalıyız” mesajını vermişti. Peskov, kongrenin hazırlanması süreci öncesi meydana gelen çatışmaların ortadan kaldırılması için üç ülke liderinin görüşmesinin planlanıp planlanmadığı sorusu üzerine ise, “En yüksek düzeyde temaslar henüz planlanmıyor ancak ihtiyaç çıkarsa yapılabilir” şeklinde cevap verdi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.