Rusya: Putin Erdoğan'la İdlib'i konuşacak

Rusya: Putin Erdoğan'la İdlib'i konuşacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 23 Ocak'ta yapacakları zirvede ana gündem maddesi İdlib olacak. Açıklama Rusya'dan geldi...

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 23 Ocak’ta yapacakları zirvede ana gündem maddesini açıkladı.

Lavrov, iki liderin İdlib’deki durum ile iki ülke arasındaki İdlib anlaşmasının gidişatını konuşacağını söyledi.

El Kaide bağlantılı ve cihatçı Heyet Tahrir el Şam (HTŞ) örgütü, Suriye’nin Türkiye sınırındaki İdlib vilayetinde geçen hafta kontrolü Türkiye destekli örgütlerden almıştı. HTŞ’nin İdlib’de kontrolü almasının, Türkiye ile Rusya’nın eylül başında imzaladığı silahsız bölge anlaşmasını tehlikeye attığı yorumu yapılıyor.

Erdoğan ile Putin’in görüşmesi ise Türkiye ile ABD’nin Suriye’de Kürtlerin kontrolünde bulunan bölgede bir ‘güvenli bölge’  kurulmasını görüştüğü bir döneme denk geliyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.