Rusya ordusu Kiev kent merkezine ilerliyor: Çin ilk kez insani yardım ulaştırdı

Rusya ordusu Kiev kent merkezine ilerliyor: Çin ilk kez insani yardım ulaştırdı

Ukrayna'nın başkenti Kiev sabaha siren sesleriyle uyandı; Rusya ordusu kenti kuşatma operasyonu yürütüyor. Dnipro'ya hava saldırıları sürerken Mariupol'da mahsur kalan siviller insani yardım bekliyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları üçüncü haftaya girerken ülkede çatışmaların yanı sıra insani yardım koridorlarından tahliyeler ve diplomatik temaslar devam ediyor. Uluslararası kuruluşların yayınladığı uydu görüntüleri, Rusya ordusunun Kiev kent merkezine ilerlediğini gösterirken aynı zamanda başkent yakınlarındaki yerleşim yerlerine topçu atışları yapılıyor.

Ülkenin güneydoğusundaki liman kenti Mariupol'da ise şiddetli çatışmalar sürüyor. Çatışmalar insani koridorlardan tahliyeleri ve yardım paketlerinin ulaştırılmasını engellerken kentte binlerce sivilin kısıtlı yiyecek ve su gibi temel ihtiyaçlarla mahsur kaldığı belirtiliyor.

Rusya ordusunun dün hava saldırısı başlattığı Dnipro kentine dönük saldırılar bu sabah da devam ediyor. Dnipro Belediye Başkanı Boriys Filatov, Ukrayna'nın hava savunma sistemlerinin söz konusu saldırıları hiçbir kayıp vermeden püskürttüğünü açıkladı.

PEKİN'DEN YOLA ÇIKAN YARDIM KONVOYU ÇERNİVTSİ'YE ULAŞTI

Çin Ukrayna'ya ilk kez insani yardım ulaştırdığını açıkladı. Çin'in Ukrayna'ya gönderdiği ilk yardım paketinin Ukrayna'nın batısındaki Çernivtsi kentine ulaştığı ve Kızılhaç görevlilerine teslim edildiği duyuruldu. İkinci yardım paketinin de 14 Mart'ta Ukrayna'ya varması bekleniyor.

Çin yayını Global Times Pekin'den gönderilen yardım paketlerinin görüntülerini yayınladı:

china-rrpt.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.