Rusya, Odessa'da petrol ve akaryakıt tesislerini vurdu

Rusya, Odessa'da petrol ve akaryakıt tesislerini vurdu

Rus haber ajansı Interfax, Rusya ordusunun Ukrayna'nın Odessa kentindeki petrol ve akaryakıt tesislerini vurduğunu duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Odessa kentinde petrol rafinerisi ve akaryakıt depolama tesislerine hava saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

Rus haber ajansı Interfax, Rusya ordusunun kentteki petrol ve akaryakıt tesislerini vurduğunu duyurdu. Ajans haberi şöyle aktardı: "Rusya Savunma Bakanlığı, Odessa'da petrol rafinerisi ve üç akaryakıt depolama tesisinin yüksek hassasiyetli füzelerle yok edildiğini açıkladı."

Ukrayna İçişleri Bakanı danışmanı Anton Heraşçenko ise; Telegram hesabından yaptığı açıklamada Odessa'ya havadan saldırı yapıldığını söyledi. "Füzelerin bir kısmı hava savunma sistemleri tarafından düşürüldü" diyen Heraşçenko, hedef alınan bölgede yangın çıktığını belirtti. Ancak söz konusu saldırının hangi bölge ve hedefe yapıldığı açıklanmadı.

Reuters haber ajansı ise; Odessa bölgesel yönetim sözcüsü Sergey Bratçuk'un Ukrayna devlet kanalına yaptığı açıklamada kentte kritik bir altyapı tesisinin bu sabah vurulduğunu söylediğini aktardı. Habere göre, Bratçuk "Can kaybı olmayacağını umuyoruz" dedi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.