Rusya: Lviv bölgesinde yaklaşık 180 yabancı savaşçıyı öldürdük

Rusya: Lviv bölgesinde yaklaşık 180 yabancı savaşçıyı öldürdük

Rusya Savunma Bakanlığı, 'Ukrayna'da Lviv bölgesinde yaklaşık 180 yabancı paralı savaşçıyı yüksek isabetli uzun menzilli silahlarla imha ettiklerini' öne sürdü.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Kiev yönetiminin Lviv bölgesindeki bir poligon ve yerleşim birimini, yabancı paralı savaşçıların hazırlık ve koordinasyon merkezi haline getirdiğini iddia etti.

Bu bölgede yabancı ülkelerden gelen silah ve askeri teçhizat için depolama üssü kurulduğunu öne süren Konaşenkov, "13 Mart sabahı yüksek isabetli uzun menzilli silahlarla Ukrayna silahlı kuvvetlerinin Stariçi köyündeki eğitim merkezlerini ve Yavorovskiy askeri eğitim sahasını vurduk. Bunun sonucunda 180 kadar yabancı paralı savaşçı ve çok sayıda yabancı silah imha edildi. Ukrayna topraklarına gelen yabancı savaşçıların imhası devam edecek" dedi.

Ukrayna ordusuna ait bugüne kadar toplam 3 bin 736 askeri altyapı tesisinin vurulduğunu iddia eden Konaşenkov, "Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait 100 uçak, 139 insansız hava aracı, 1234 tank ve zırhlı araç, 122 çok namlulu roketatar, 452 obüs ve havan topu, 1013 özel askeri araç imha edildi" ifadesini kullandı.

Lviv Valiliği'nde yapılan açıklamada ise Rusya'nın hava saldırısında 35 kişinin öldüğü, 134 kişinin yaralandığı kaydedilmişti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.