Rusya: Kimyasal provokasyon bugün başlayacak

Rusya: Kimyasal provokasyon bugün başlayacak

Rusya'dan 'İdlib'te kimyasal saldırı provokasyonu bugün başlayacak' açıklaması geldi. Açıklamayı yapan Savunma Bakanlığı 'hazırlıkların tamamlandığını' öne sürdü.

Tahran Zirvesi’nin ardından Rusya ve Suriye Devletine ait savaş uçakları, İdlib’i varil bombalarıyla vurdu.

Saldırının ardından açıklama yapan Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, İdlib’deki kimyasal saldırı provokasyonu hazırlıklarını tamamladığını iddia etti.

Sözcüye göre, ‘provokasyonun başlangıç sinyalinin ‘Suriye devriminin bazı yabancı dostlarından’ özel bir ekibin gelmesi’.

Tahrir el Şam örgütü, Türkistan İslam Hareketi ve Beyaz Miğferler grubu liderlerinin kimyasal saldırı provokasyonunda koordine olmak için dün bir araya geldiğini öne süren Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, “Grup liderlerinin görüşmesinde Suriye ordusu tarafından sivillere karşı Cisr eş Şuğur, Serakab, Taftanaz ve Sarmin bölgelerinde kimyasal silah kullanıldığı mizansenlerinin videolarının senaryoları üzerinde anlaşıldı.” açıklaması yaptı.

‘TOMAHAWK DENİZALTISI CEBELİTARIK BOĞAZI’NDAN GEÇTİ’

Öte yandan Rus basının aktardığına göre, İngiltere’nin yurtdışındaki donanma faaliyetlerini gözlemleyen kaynakları, İngiliz Kraliyet Donanması’na ait Talent nükleer denizaltısının, bugün 10 kruz füzesi ile birlikte Cebelitarık Boğazı’ndan geçtiğini bildirdi. (Kaynak: Sputnik)

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.