Rusya, Kiev ve Çernigov'daki askeri varlığı 'büyük ölçüde' azaltacak

Rusya, Kiev ve Çernigov'daki askeri varlığı 'büyük ölçüde' azaltacak

Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Fomin, bugünkü görüşmelerle bağlantılı olarak Kiev ve Çernigov'deki operasyonlarını azaltacaklarını söyledi.

Ukrayna’yla Rusya arasında bugün İstanbul'da yapılan müzakerelerin ardından Rusya Savunma Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Rusya Savunma Bakanı Yardımcısı Aleksandr Fomin, basına yaptığı açıklamada harekatın gidişatına ilişkin konuştu.

Fomin, barış görüşmeleri ilerledikçe Ukrayna'nın Kiev ve Çernigov şehirlerindeki askeri faaliyetlerini ‘büyük ölçüde’ azaltacağını söyledi.

Ancak Fomin, Ukrayna’ya askeri esirler konusunda Viyana Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerine uyma çağrısı da yaptı.

Bakan Yardımcısı, “Ukrayna’nın tarafsızlık ve nükleer silahsızlık statüsüne ilişkin anlaşma hazırlıkları ve Ukrayna’ya güvenlik garantileri sağlanması konusundaki müzakerelerin uygulama aşamasına geçiyor olmasıyla bağlantılı olarak, aynı zamanda bugünkü görüşme sırasında ele alınan ilkeler hesaba katılarak; Rusya Savunma Bakanlığı tarafından karşılıklı güvenin artırılması, müzakerelerin sürdürülmesi için koşullar yaratılması ve yukarıda bahsettiğim anlaşmanın imzalanması şeklindeki nihai hedefe ulaşılması amacıyla, Kiev ve Çernigov yönlerindeki askeri hareketliliğin önemli ölçüde, katbekat azaltılması kararı alındı” ifadelerini kullandı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.