Rusya: Esad'a Deyrül Zor yolu açıldı

Rusya: Esad'a Deyrül Zor yolu açıldı

IŞİD, Suriye'nin Humus vilayetindeki stratejik El Sukna kasabasından temizlendi. Rusya, bu gelişme sonrası Suriye ordusunun Deyrül Zor kenti üzerindeki IŞİD kuşatmasını kırması açısından 'yeni fırsat'ların ortaya çıktığını açıkladı.

Suriye ordusunun IŞİD’e karşı bir süredir beklenen Deyrül Zor operasyonu yaklaştı. Rusya Savunma Bakanlığı, IŞİD’in Humus’taki kalesi sayılan El Sukna kasabasından temizlendiğini, bu gelişmenin üç yıldır örgütün kuşatması altında bulunan Deyrül Zor’a yönelik operasyonun önünü açacağını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Rus Hava Kuvvetleri, Suriye ordusu ve ortak milis birliklerinin operasyonu sonucunda, Humus vilayetinin batısında bulunan stratejik El Sukna kasabasının bu sabah saat 7’de ‘IŞİD teröristlerinden tamamen temizlendiği’ belirtildi.

Açıklamada, “El Sukna’nın IŞİD teröristlerinden kurtarılması, Suriye hükümet güçlerinin saldırı başlatıp Deyrül Zor üzerindeki ablukanın kaldırması için yeni fırsatlar yaratıyor”denildi.

Stratejik Deyrül Zor kenti, yaklaşık 3 yıldır IŞİD kuşatması altında bulunuyor. Suriye yönetimi, kentteki binlerce sivil ve askere havadan gıda ve silah yardımı gönderiyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.