Ruhani: Petrolü satacağız yaptırımı deleceğiz

Ruhani: Petrolü satacağız yaptırımı deleceğiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin dünyaya petrol satışını hedef alan Amerikan yaptırımlarına meydan okudu. Ruhani, petrol satmaya devam edeceklerini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın nükleer anlaşmadan çekildikten sonra açıkladığı yeni İran yaptırımlarının petrol sektörünü hedef alan bölümü bugün devreye girerken, Tahran’dan meydan okuma geldi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ‘Petrol satmaya devam edeceklerini ve ABD’nin yeniden dayattığı yaptırımları deleceklerini’ söyledi.

İran Dışişleri Sözcüsü Behram Kasımi de ‘Trump yönetiminim yaptırımlarının nafile olacağını ve ABD’nin psikolojik bir savaş yürüttüğünü’ belirtip, “Yaptırımlara ve uluslararası anlaşmalardan çekilmeye bağımlılar” dedi. Kasımi, nükleer anlaşmanın diğer taraflarıyla sürekli iletişim halinde olduklarını da belirterek, “Anlaşmanın diğer imzacıları ile düzenli temas halindeyiz. Avrupa Birliği ile ticarete devam etmek için bir mekanizma kurmak zaman alacak” ifadelerini kullandı.

Trump’ın anlaşmadan çekilmesine tepki gösteren ve İran’la petrol ticaretini sürdürmek istediğini gizlemeyen Avrupa Birliği de tepkili. Avrupa Komisyonu’nun Ekonomik ve Mali İşlerden Sorumlu Üyesi Pierre Moscovixi, Amerikan yaptırımlarına karşı olduklarını yineledi. Yaptırımların devreye girmesinden saatler sonra konuşan Moscovici, “AB bunları onaylamıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.