Resmi Gazete'de yayımlandı: Anasınıfı ve ilkokullarda mescit zorunlu oldu

Resmi Gazete'de yayımlandı: Anasınıfı ve ilkokullarda mescit zorunlu oldu

Milli Eğitim Bakanlığı, okulöncesi eğitim, ilköğretim kurumları ve yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında mescidi zorunlu hale getirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB), okulöncesi ve ilköğretim kurumlarında zorunlu hale getirdiği “mescit düzenlemesi” Resmi Gazete’de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim Ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle okulöncesi ve ilköğretim kurumlarında mescit zorunlu hale gelmiş oldu.

mescit.jpg

Yönetmelikte yer alan “Yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadethane açılır. Okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında talep edilmesi halinde ibadet ihtiyaçlarını karşılayacak uygun mekân ayrılabilir” maddesi “Okulöncesi eğitim ve ilköğretim kurumları ile yatılı bölge ortaokullarının pansiyon kısımlarında ibadet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla doğal aydınlatmalı uygun mekânda mescit açılır” şeklinde değiştirildi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.