Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu, Facebook ve WhatsApp hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu, gizlilik sözleşmesini değiştirmesi nedeniyle tepki çeken WhatsApp ve Facebook hakkında resen soruşturma başlattı.

WhatsApp'ın gizlilik sözleşmesini değiştirmesine yönelik tepkiler sürerken, Rekabet Kurulu'nun Facebook ve WhatsApp hakkında resen soruşturma başlattığı açıklandı. Kurulun WhatsApp verilerinin paylaşılması zorunluluğunu da durdurduğu belirtildi.

Rekabet Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "WhatsApp kullanıcılarına getirilen veri paylaşma zorunluluğu hakkında Facebook Inc, Facebook Ireland, WhatsApp Inc ve WhatsApp LLC hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesinin ihlal edip edilmediğinin tespiti amacıyla resen soruşturma açılmıştır" denildi.

WhatsApp son güncellemesinde, kullanıcıların verilerinin Facebook şirketleriyle paylaşılmasına onay vermeleri gerektiğini, aksi halde 8 Şubat 2021'den itibaren WhatsApp'ı kullanamayacaklarını belirtmişti. Rekabet Kurulu'nun açıklamasında, "Bu haliyle güncelleme, daha fazla verinin Facebook tarafından toplanmasını, işlenmesini ve kullanılmasını içermektedir" denildi ve şöyle devam edildi.

"Alınan kararda ayrıca söz konusu uygulamalarının soruşturma sonucunda alınacak nihai karara kadar ciddi ve telafi olunamayacak zararlar doğurma ihtimalini haiz olduğundan 4054 sayılı Kanun'un 9. maddesi çerçevesinde geçici tedbir alınması ve bu kapsamda Facebook'un Türkiye'de, WhatsApp kullanıcılarının verilerinin 8 Şubat 2021 tarihinden itibaren başka hizmetler için kullanılmasına yönelik getirdiği koşulları durdurması ve bu koşulları kabul eden veya bilgilendirmeyi alarak kabul etmeyen tüm kullanıcılara Facebook’un veri paylaşımını içeren yeni koşulları durdurduğunu anılan tarihe kadar bildirmesi gerektiğine karar verilmiştir."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.