Radyo dinleme süresi 103 dakika

Radyo dinleme süresi 103 dakika

Türkiye'de günde 1 saat 43 dakika radyo dinleniyor. En çok iş gidiş-geliş saatlerinde.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Radyo Dinleme Eğilimleri Araştırması yaptı. Sonuçlara göre kadınlar çoğunlukla cep telefonundan, erkeklerin ise taşıtlardan radyo dinliyor. Türkiye’de günlük ortalama radyo dinleme süresi ise 1 saat 43 dakika oldu.

26 ilde, 15 yaş ve üzeri 4 bin 512 kişiyle görüşen RTÜK, en çok radyo dinleyenlerin 55 yaş ve üzeri olduğu sonucuna ulaştı. Araştırmaya katılan erkeklerin yüzde 59’u, kadınların ise yüzde 41’i her gün radyo dinliyor. Her iki kişiden biri radyoyu 1 saat ve daha az dinlerken, hafta sonu 1 saat ve daha az radyo dinleyenlerin oranı, hafta içine göre daha yüksek oldu.

EN ÇOK EGE VE İÇ ANADOLU DİNLİYOR

Türkiye’de en çok Ege ve İç Anadolu bölgesinde radyo dinleniyor. Bölge insanlarının günde ortalama 2 saat 11 dakika radyo dinlenildiği belirlendi.

Radyonun en yoğun dinlenildiği saat dilimleri hafta içi, sabah işe gidiş ile işten çıkış saatleri oldu. Hafta sonu ise en fazla 18.00-21.00 arasında radyo dinleniyor.

RADYO EN ÇOK CEP TELEFONUNDAN

Radyo yayınlarının en fazla takip edildiği cihaz yüzde 47,8 ise cep telefonu oldu. Bunu sırasıyla araç radyosu, televizyon, klasik radyo, bilgisayar ve tabletler takip etti. Radyo yayınlarını kadınlar cep telefonu ve televizyondan, erkekler ise araç radyosu ve klasik radyodan daha fazla takip ediyor.

ARABESK VE ROCK ARTIŞTA

2009-2014-2019 yıllarında yapılan aynı araştırmalarına göre arabesk ve fantezi müzik, yerli pop ile rock müziği ve yabancı pop/rock müzik türlerinin dinlenme sıklığı yıllar içindeki büyük artış sağladı. Yerli pop müzik dinleyen kadınların oranı yüzde 52,8, erkeklerin oranı ise yüzde 47,2 olurken, erkekler radyoda en fazla Türk Halk Müziği türünü tercih ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.