Putin ve Kim'den işbirliği mesajı

Putin ve Kim'den işbirliği mesajı

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in merakla beklenen görüşmesi gerçekleşti. İki lider, Kore yarımadasında çözüm için işbirliği mesajı verdi.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD’yle nükleer görüşmelerinin çıkmaza girdiği bir dönemde ziyaret ettiği Rusya’da Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüştü. İki lider, merakla beklenen görüşmenin ardından işbirliği mesajı verdi. Putin, Kuzey Kore’nin ABD’yle ilişkileri geliştirme çabalarını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Putin, Rusya’nın Vladivostok kentindeki Uzak Doğu Federal Üniversitesi’ndeki görüşme öncesinde, Kuzey Kore’nin Güney Kore ve ABD ile ilişkilerini normalleştirme çabalarından memnuniyet duyduklarını belirtti. Kim de Putin’le temaslarının Kore yarımadasındaki sorunun çözümüne yardımcı olacağını belirtip, “Umarım anlamlı bir görüş alış verişinde bulunuruz” ifadelerini kullandı.

Putin görüşmenin ardından da, Kim’le durumu iyileştirmek konusunda önemli bir görüşme yaptıklarını ve görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.  Putin ile Kim arasındaki zirve ilk olma özelliği taşıyordu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.