Putin ve Erdoğan'dan görüşme öncesi ilk açıklamalar

Putin ve Erdoğan'dan görüşme öncesi ilk açıklamalar

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Soçi'de görüşüyor. Putin ilk açıklamasında, "Türkiye ile uzlaşı bulmayı öğrendik" dedi.

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le Soçi'de yapacağı kritik görüşme başladı. İki lider, görüşme öncesinde yaptıkları basın açıklamasında işbirliği mesajı verdi.

Putin, "Türkiye ile görüşmelerimiz kimi zaman zor geçiyor, ancak her zaman pozitif bir sonuçla bitiyor, uzlaşı bulmayı öğrendik" dedi. Rusya lideri, "Avrupa doğalgaz pazarında sallantılı bir dönemden geçiliyor, ancak Türkiye, TürkAkım’ın devreye girmesi ardından kendini güvende hissediyor" diye konuştu.

Erdoğan ise "Özellikle şuna inanıyorum, bizim Türkiye-Rusya ilişkilerinde her geçen gün çok daha güçlenerek devam etmemizde çok büyük faydalar var. Suriye ile ilişkili birlikte attığımız adımlar büyük önem arz ediyor. Oranın da barışı yine Türkiye ve Rusya ilişkilerine bağlı" ifadelerini kullandı.

Liderlerin en başta sadece çevirmenlerin katılımı ile bire bir görüşecekleri açıklanmıştı. Söz konusu ikili görüşmeyi, delegasyonların da yer alacağı çalışma yemeğinin izlemesi planlanıyor.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.