Putin: Sorumlu herkes cezalandırılacak!

Putin: Sorumlu herkes cezalandırılacak!

Rusya, 41'i çocuk 64 kişinin hayatını kaybettiği yangının ardından yasta.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 41’i çocuk 64 kişinin öldüğü alışveriş merkezi yangının meydana geldiği Kemerovo kentini ziyaret etti. Putin, yangının kaza değil ihmalden kaynaklandığını vurgulayarak, olayın tüm faillerini cezalandırma sözü verdi.

Programını değiştirerek soruşturmaya güvenmediklerini belirten vatandaşlarla bir araya gelen Putin ziyaret sırasında, halkın AVM önünde ölenler için oluşturduğu anma alanına çiçek bıraktı. Putin daha sonra yerel yetkililer ve soruşturmacılarla görüştü.

‘ÜSTÜNKÖRÜ İŞ YAPILMIŞ’

Yetkililer olayın nedeninin ihmal olduğunu ifade ederken, Putin de şu ifadeleri kullandı: “Ülkemizde olanlar ne bir askeri çatışma ne de bir madende aniden meydana gelen metan gazı patlaması. İnsanlar buraya dinlenmeye gelmiş. Ama insanlar neden mi ölüyor? Cezai ihmalden, üstünkörü iş yapılmasından…”

‘RUHSATI VERENDEN MALZEMEYİ KULLANANA KADAR…’

Kent sakinlerinin Kemerovo Valisi Aman Tuleyev’in görevden alınıp alınmayacağını sorması üzerine Putin şunları söyledi: “Suçluları birden tayin etmenin gereği yok. Gerçeklerin açığa çıkarılması için soruşturmacılar çalışıyor. Kimse bir şeyi saklamaya veya üstünü kapamaya niyetli değil.” Putin şöyle devam etti: “Her şeye zincirin en başındaki halkadan başlanacak. Binanın AVM olmasına izin verenden güvenlikle ilgili kontrolleri yapması gerekene, yerinde oturup alarm düğmesine basmayana kadar… Binanın ruhsatını verenden, bir fabrikanın eğlence merkezine dönüştürülmesine, (kolay alev alabilen) böyle malzemelerin kullanılmasına izin veren kişiye kadar… Sizinle hemen burada suçluları belirlemeyeceğiz. Ancak soruşturmacılar bu yönde çalışmalarını sürdürüyor.”

Putin, böyle binaların ülkede çok sayıda olabileceğine dikkat çekerek, “Şimdi bu yönde incelemeler sürüyor. Bu tür malzemelerin kullanılmasına kim izin vermiş? Bunlar kalabalık yerlerde kullanılamayacak kolay tutuşur malzemeler. Soruşturmacıların ilk raporundan bunlar belli olacak. Hesap vermesi gereken herkes hesap verecek” dedi.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.