'Pusula barajını aşacağız'

'Pusula barajını aşacağız'

Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Adayı Mehmet Hatip Dicle için açılan seçim bürolarında "pusula barajı"nı aşmak için okuma yazma bilmeyen yurttaşlara yönelik eğitim seferberliği başlatıldı.

DİYARBAKIR -
12 Haziran'a sayılı günler kala Emek, Demokrasi ve Özgürlük Bloğu adayları "oy pusulası barajı"nı aşmak için zaman ile yarışıyor. Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi'nde "KCK" davasından tutuklu bulunan bloğun Diyarbakır adayı Mehmet Hatip Dicle için Lice ve Kayapınar'da yurttaşlar kendi imkânlarıyla 17 seçim irtibat bürosu açmıştı. Yurttaşların kolektif emeğinin ürünü olan seçim irtibat bürolarında oy verme işlemi hakkında yurttaşlara yönelik teknik bilgilendirme yapılıyor. "Pusula barajı"nı aşmak için adeta eğitim seferberliğinin başlatıldığı seçim bürolarında kurulan bilgisayar ve internet bağlantısı sayesinde oy pusulası ellerine ulaşmayan yurttaşların oylarını nerede kullanacaklarına yönelik aynı zamanda bilgi veriliyor. Seçim bürolarında özellikle okuma-yazma bilmeyen yurttaşlar için farklı yollar deneniyor. Adayların isimlerindeki harfler okuma yazma bilmeyen yurttaşlara görsel olarak ezberletilirken, pusulada da mührün belirlenen yerin dışına kaymaması için yurttaşlar uyarılıyor.

Seçim büroları eğitim merkezine dönüştü

Dicle için merkez Kayapınar İlçesi'nin Metropol Semti'nde açılan seçim irtibat bürosunda teknik işlerden sorumlu olan esnaf Halil Süren, bölgede okuma yazma oranının düşük olmasında ötürü dezavantajlı koşullarda seçimlere girdiklerini belirterek, "Bir yurttaş olarak sorumluluğumu yerine getirmek için buradayım. Okuma yazma bilmeyen yurttaşlarımıza yönelik bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Bazen birer anlatım ile nasıl oy kullanılacağını anlatıyoruz" dedi. Süren, seçim bürosunu açtıkları günden bu yana bilgisayar ve internet bağlantısı kurduklarını, okuma yazma bilmeyenler için hazırladıkları seçim pusulalarında seçmenlere yardımcı olduklarını belirtti. Dicle'nin seçmenlerine cezaevinden gönderdiği mektuplar ile ulaştığını ifade eden Süren, "Yalnızca propaganda çalışmaları değil, oy pusulaları gelmeyen yurttaşlarımızın, hangi okulda, hangi sandıkta, hangi sırada oy kullanacağı konusunda da yardımcı oluyoruz" dedi. Süren, seçmen kağıdı gelmeyen yurttaşlara da seslenerek, en yakın seçim irtibat bürosuna giderek nerede oy kullanacaklarını kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.