PTT'de çalışan 130 işçi işten çıkarılıyor

PTT'de çalışan 130 işçi işten çıkarılıyor

1. Lige yıllık 13 milyon TL vererek sponsor olan PTT, İzmir’deki 130 taşeron şirket çalışanı posta emekçisini işten çıkaracak.

İZMİR Haber-Sen İzmir Şubesi, özelleştirilerek taşerona devredilen PTT’nin İzmir posta dağıtım birimlerinde çalışan taşeron işçi sayısının yeni yapılacak ihaleyle 370’ten 240’a indirilmesi nedeniyle 130 taşeron şirket çalışanının 1 Şubat itibariyle işten çıkarılmasına ilişkin Basmane PTT Şubesi önünde basın açıklaması yaptı.

Çok sayıda taşeron işçinin katıldığı açıklamaya, HDK de destek verdi. "Taşaron= kölelik, köleliğe hayır", "İşten çıkarmalar durdurulsun" dövizlerinin taşındığı açıklamada, sık sık "PTT işçisi yalnız değildir", "Kurtuluş yok tek başına yap beraber ya hiç birimiz" sloganları atıldı. Açıklamayı okuyan Selda Kütük, eğitim, sağlık, haberleşme gibi temel kamusal hizmetlerin piyasaya açılarak paralı hale getirilmesi nedeniyle taşeron sistemi dayatıldığını belirterek, PTT'de yapılmak istenen yeni düzenlemeyle kamu emekçilerinin mağdur edildiğini söyledi.

Konak, Bornova, Karşıyaka, Narlıdere posta dağıtım ve toplam merkezlerinde çalışan 130 taşeron şirket çalışanının işten çıkarılacağını ifade eden Kütük, "Sosyal bir hukuk devletinin, çalışan insanlara bu şekilde bir çalışma düzenini layık görmesi kabul edilemez. Taşeronda çalışan emekçilere adeta, 3-5 bilet uygulamasında olduğu gibi kullan at modeli uygulanmak istenmektedir. Bu arkadaşlarımız işlerine son verildiği zaman burada çalışmaya devam eden diğer arkadaşlarımızı çok büyük zorluklar beklemektedir. PTT'de çalışan arkadaşlarımızın iş yükü iki katına çıkacaktır" dedi. 

Kütük, PTT yönetiminin kar etmek amacıyla yaptığı işten çıkarmalarla insandan tasarruf etmek isterken diğer bir yandan da reklama hiç ihtiyacı olmamasına rağmen 1. Lige yıllık 13 milyon TL vererek sponsor olduğuna dikkat çekti. Kütük, isten çıkartılmaların durdurularak, çalışanlara güvenceli iş, güvenceli gelecek imkanlarının sağlanması gerektiğini söyledi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.