Prens tutuklamalardan 100 milyar dolar kazanmış!

Prens tutuklamalardan 100 milyar dolar kazanmış!

Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın yönetiminde yapılan gözaltılardan 100 milyar dolar elde edildiği açıklandı.

Suudi Arabistan’da geçen yıl önde gelen çok sayıda prens ve yetkilinin yolsuzluk gerekçesiyle gözaltına alındığı operasyonlarda yaklaşık 50 milyar riyal (13.3 milyar dolar) kazanım sağlandığı açıklandı.

Operasyonlar sonucu Riyad’daki lüks Ritz Carlton otelinde tutulan prensler, serbest kalmak ve haklarındaki suçlamaların düşürülmesi için yetkililerle para karşılığında anlaşmak zorunda kalmıştı.

Bu operasyonlardan elde edilen kazanım, ülkenin 2019 bütçesinin açıklanması vesilesiyle ortaya çıktı. Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed Abdullah el Cedan, yolsuzlukla mücadele soruşturmaları sonucunda şu ana dek 13 milyar dolar kazanım elde ettiklerini söyledi. Soruşturmayı yürüten yetkililer, bu miktarı 100 milyar dolara çıkarmak istediklerini açıklamıştı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.