Prens Kaşıkçı'yı Beyaz Saray'a ihbar etmiş!

Prens Kaşıkçı'yı Beyaz Saray'a ihbar etmiş!

Suudi Arabistan veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı'yı öldürülmesinden sonra 'tehlikeli bir İslamcı' olarak tanımladığı öne sürüldü.

ABD’de yayımlanan Washington Post gazetesi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın, gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın ortadan kaybolmasından birkaç gün sonra ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner ile yaptığı telefon görüşmesinde, Kaşıkçı’yı ‘tehlikeli bir İslamcı’ olarak tanımladığını öne sürdü.

Gazete haberi, bu telefon görüşmesi hakkında bilgi sahibi olan kişilere dayandırdığını bildirdi. Bu kişilerin ismi haberde gizli tutuldu. Gazetenin iddiasına göre söz konusu telefon görüşmesi, Suudi yönetiminin Kaşıkçı’nın öldürüldüğünü resmen kabul etmesinden önce gerçekleştirildi ve görüşmede ulusal güvenlik danışmanı John Bolton da yer aldı.

‘MÜSLÜMAN KARDEŞLER ÜYESİ’

Haberde, telefon görüşmesinde Veliaht Prens’in Kushner ve Bolton’ı ABD-Suudi Arabistan ittifakının korunması konusunda uyardığı ve Kaşıkçı’nın Müslüman Kardeşler üyesi olduğunu söylediği öne sürüldü.

AİLESİ TEPKİLİ

Kaşıkçı’nın ailesi ise Washington Post’a gönderdiği yazılı açıklamada, gazetecinin ‘tehlikeli bir İslamcı’ olarak tasvir edilmesinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Açıklamada, “Cemal Kaşıkçı Müslüman Kardeşler’in üyesi değildi. Geçtiğimiz yıllarda bu tür iddiaları defalarca reddetti. Cemal Kaşıkçı, hiçbir şekilde tehlikeli bir insan değildi. Tersini iddia etmek gülünçtür.”

SUUDİ YETKİLİ REDDETTİ

Gazeye konuşan bir Suudi yetkili ise iddiayı reddetti ve “genç lider ve üst düzey ABD’li yetkililer arasında dönem dönem rutin telefon görüşmeleri yapıldığını, ancak böyle bir yorumda bulunulmadığını” söyledi.

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan, 2 Ekim’de Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu’na girdikten sonra haber alınamamıştı. Suudi Arabistan yönetimi 18 gün sonra gazetecinin başkonsoloslukta öldürüldüğünü açıklamıştı. Olayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturması devam ediyor. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.