Polis, işkence ettiği çocuğun babasını da tehdit etti

Polis, işkence ettiği çocuğun babasını da tehdit etti

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir arkadaşıyla evine dönerken polis tarafından durdurulan 14 yaşındaki Y.D, tenha bir yere götürülüp darp edildi.

Diyarbakır Lice’de dün (21 Mart 2023 Salı) 10 yaşında bir arkadaşıyla evine dönerken polis tarafından durdurulan Y.D. (14) isimli bir çocuk, kaçırılarak işkence edildi.

MA’daki habere göre, önce bir köy yoluna tenha bir araziye götürüldü. Türk olduğu söylenmeye zorlanan Y.D, ardından da “Kürtlere küfret, İstiklal Marşı’nı oku” denilerek darp edildi. Hastanelik edilen çocuk, ağzı ve elleri bağlı bir şekilde dere kenarında bataklığa bırakıldı. Gece karanlığında bir köylünün fark etmesi üzerine hastaneye kaldırılan çocuk, bir gözünü kaybetme riski yaşıyor. 

“4 polis yaptı”

Dört polis tarafından işkenceye uğradığını ailesine anlatan Y.D, “Beni tenha bir yere götürdüler. Türk olduğunu söyle dediler. Silah dipçiğiyle dövdüler, sonra da ellimi ve ayağımı bağladılar. Sonra çukura attılar” diye konuştu. 

Ailenin avukatı Ramazan Karalp, Y.D. isimli çocuğun yaşadıklarını anlattı:

“Çocuk Lice merkezde yaşıyor. Akşam saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte evine dönerken polisler tarafından durduruluyor. 10 yaşında olan arkadaşını bırakıyorlar, çocuğu ise tenha bir yere götürüyorlar. Silah dipçikleriyle darp ediyorlar. Çocuğu hem dövüp hem de sürekli bir şekilde ‘ben Türküm, Kürtlere küfret’ diye söylemesini istiyorlar. 

“Çocuk bunu yapmayınca bu kez yarına kadar İstiklal Marşını ezberlemesini istiyorlar. ‘Ezberlemezsen gelip senin kafana sıkacağız’ diyorlar. Sonra ilçe merkezinden geçen bir derenin yanındaki bataklığa atıyorlar.

"Ağzı ve elleri bağlı bir şekilde köhne yere bırakıyorlar. Ahırda hayvanlarına bakan bir köylü duyduğu sesler üzerine çocuğu fark ediyor. Hemen hastaneye yetiştiriyor. Lice Devlet Hastanesi’nde darp raporu verilen çocuk daha sonra Dicle Üniversitesi TIP Fakültesi’ne sevk ediliyor. Çocuk şu an hastanede tedavi görüyor ve sağ gözünü kaybetme riski var. Gözünde sürekli bir kanama var ve açamıyor."

Babaya tehdit

Polisin işkence ettiği Y.D.’nin babası da hastanede polislerce “Beyaz Toroslar istiyorsunuz” diye tehdit edildi.

Avukat Ramazan Karaalp, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.  Avukat Karaalp, çocuğa uygulanan işkenceleri yineleyerek, şöyle dedi:

“Sol kol açıkta, ayaklarına çelik kelepçe takarak dere tarafında bulunan bataklığa götürülüp, ayağındaki kelepçe çıkarılmış. Sonra kafasına silah dipçiğiyle tehdit ederek sabaha kadar ‘İstiklal Marşını ve Gençliğe Hitabeyi’ ezberlemezse gelip kafasına sıkacaklarını söylüyorlar.

"Görgü tanığının ifadesine göre, çocuğun hırkasının ense kısmına bir CPS takılarak nereye giderse onu takip edeceklerini, bunları birine anlatırsa ya da bir yerlere şikâyet ederse onu bulup öldüreceklerini söyleyerek tehdit etmişlerdir.”

Çocuğun tedavisi Dicle Tıp Fakültesi'nde devam ediyor. 

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.