Pekcan: Piyasaları takip ediyoruz

Pekcan: Piyasaları takip ediyoruz

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı'nda piyasaları takip ettiklerini söyledi. Pekcan, stokçuluk yapanlar olduğunu da belirterek, uyarılarda bulundu.

Serbest piyasada ekonomik dalgalanmaların normal olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, piyasanın bozulmasını önleyici tedbirler alacaklarını ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’la ‘Birlikte Kazanacağız: KOBİ Destek Kredisi Tanıtımı’ toplantısına katılan Pekcan, konuşmasında özetle şunları söyledi:

BU İŞİN DOĞASINDA VAR: Serbest piyasa ekonomisinde her zaman dalgalanmalar olacaktır. Bu işin doğasında var. Ama ülkemiz en iyisini yapacaktır. Biz büyümeye istikrara devam edeceğiz. KOBİ Destek Kredisi mekanizması, TOBB Başkanlığında destek sağlamıştır.  TOBB’un kaynakları en doğru adrese yönelmiştir. Yani KOBİ’lere… Son zamanlarda finansal dalgalanmaları fırsat gören stokçuluk yapıldığı dikkati çekmektedir. Piyasanın bozulmasını önleyici tedbirler almaya devam ediyoruz.

KOBİLER: Türkiye’nin demir çelik ihracatı 1 milyar dolar. Bundan sonraki hedef  2.5 ve sonra 10 milyar dolar. Bugün KOBİ’lerimiz dünyaya açılıyor. KOBİ’lerimiz kendi kendine yeterli bir Türkiye için çalışmalarına devam ediyor. Her yerde başarılı Türk girişimcisi görüyoruz. Bugün olduğu gibi ekonomimize destek oluyorlar.

PİYASALARI TAKİP EDİYORUZ: Piyasaları takip ediyoruz. Dayanışma ruhunu yakalamış Türkiye, önümüzdeki dönemde de Avrupa’nın en büyük ekonomisi olmaya devam edecektir. Serbest piyasa ekonomi koşullarında ekonomik dalgalanmalar olacaktır. Gücümüzü böyle zamanlarda göstereceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.