Paşinyan: Bölgedeki istikrarı bozan Azerbaycan'a uygun bir yanıt vereceğiz

Paşinyan: Bölgedeki istikrarı bozan Azerbaycan'a uygun bir yanıt vereceğiz

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Azerbaycan'a uygun bir yanıt vereceklerini ifade etti.

Twitter hesabından açıklama yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Azerbaycan, Türkiye'nin aktif siyasi ve askeri desteğiyle Ermenistan topraklarındaki savaş faaliyetlerinin alanını genişletiyor. Ermenistan ve Dağlık Karabağ, Azerbaycan'ın bölgedeki barışı ve istikrarı bozma girişimlerine uygun bir askeri-siyasi yanıt verecek" ifadelerini kullandı.

Bölgede geçen haftadan beri tansiyon yüksek. Çatışmalar yeniden alevlenirken, Azerbaycan ordusu tatbikatları yoğunlaştırmıştı.

21 Eylül'de Tovuz bölgesinde Azerbaycan ordusundan bir asker ölmüş, bir asker de yaralanmıştı. Azerbaycan ordusu da keşif uçuşu yapan Ermenistan'a ait İHA'yı vurarak düşürmüştü. 27 Eylül'de taraflar, direkt çatışmalara yeniden başlamıştı. Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık içinde.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.